Регион

Отворена пратеничка канцеларија на Јагода Шахпаска во Берово

Екипата на Миоки прва на Државното екипно џудо првенство во Кочани

Пратеничката Јагода Шахпаска доби пратеничка канцеларија во општинската зграда на општина Берово. истата ќе работи секој ден од 9.00-14.00 часот, а е на располагање на жителите од Берово и Пехчево:...

Read more

Каменица подготвува проекти за заштеда на енергија и пари

Екипата на Миоки прва на Државното екипно џудо првенство во Кочани

Општина Македонска Каменица, наредната година ќе се фокусира на проекти кои се насочени кон заштеда на енергија и пари. Приоритет на Општината ќе бидат т.н. енергетски ефиксани градби и инвестиции:...

Read more

После половина година од несреќата, погребани двајцата мигранти кои загинаа на патот Штип – Радовиш

Одбележани 50 години ФК „Каменица Саса“

После половина година од несреќата, погребани двајцата мигранти кои загинаа во сообраќајна несреќа на патот Штип – Радовиш. Посмртни останки на Сухел Ахмет од Шри Ланка и Ахмет Шакир од...

Read more

Догодина, за потребите на граѓаните Штип планира да троши 5,6 милиони евра

Одбележани 50 години ФК „Каменица Саса“

Догодина, за потребите на граѓаните, Штип планира да троши 5,6 милиони евра, односно нешто над 350-360 милиони денари. Ова е сумата која Општината има право да ја планира, согласно новиот...

Read more

За една година, Македонска Каменица врати долг од 30 милиони денари и реализира крупни инфраструктурни проекти, се пофали градоначалничката Стаменкова

Одбележани 50 години ФК „Каменица Саса“

За една година, Македонска Каменица успеа да врати долг од 30 милиони денари и да реализира крупни инфраструктурни проекти. Вака градоначалничката Соња Стаменкова го почна својот отчет пред своите сограѓани,...

Read more
Page 1 of 4 1 2 4