Home Регион

Регион

Делчево ќе додели 8 ученички стипендии

Утврдена листата на ученици од Делчево кои ќе добиваат ученички стипендии. Доделени се вкупно 8 стипендии на одлични ученици од втора, трета...

За две години 37,5 км патишта во Виница

Во Виница за две години се асфалтирани и реконструирани 37,5 км локални и регионални патни правци. Само во селски и градски улици...

Петиција против пушење во затворен простор

Над 13.000 граѓани ја потпишаа онлајн петицијата со која се бара да запре пушењето во затворени простори. „Да се врати...

За една недела 207 заболени од грип

Изминатата недела , се регистирани 207 заболени од грип, што е зголемување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа...

Болниците во Задар останаа без гинеколози

Болницата и градот Задар  преку писмени обраќања ја известија Владата и Министерството за здравство за  исклучително критичниот момент во кој се наогаат...

Притвор и оставка од министерот за екологија на Бугарија

Синоќа беше притворен,  а денес министерот за екологија во бугарската влада Нено Димов си подаде оставка. Притворот на Димов е поради сомнение  дека поради коруптивно...

Договори за студентски стипендии во Кочани

Општина Кочани потпиша договори со студенти – корисници на студентски стипендии. Сите тие во наредните 10 месеци од Општината ќе добивата по три илјади...

Кочани: 1 мил ден за пелети и климатизери

Општина Кочани, преку Програмата за заштита на животната средина, распредели еден милион и десет илјади денари за субвенционирање на печки на пелети и инвертер-клими,...