Регион

Брука во Делчево. Газда на текстилна фабрика пиел кафе со Заев, а работниците со сила му враќаат по 2.000 денари од минималецот

Брука во Делчево. Газда на текстилна фабрика пиел кафе со Заев, а работниците со  сила   му враќаат  по 2.000 денари  од минималецот

Вработени во делчевска текстилна  фабрика се разочарани  од односот на нивниот газда.  Велат дека секој  ден им е тортура   бидејќи газдата не се трпи ниту кога работат ниту кога земаат...

Read more

Два штали изгореа во пожар во Виница

Два штали изгореа во пожар во Виница

Два штали изгореа во пожар во Виница. Заедно со нив, пламенот уништил и слама, пченка, девет грла добиток, тракторска приколица и друга земјоделска механизација. Пожарот е изгаснат од противпожарна екипа...

Read more

11 мил ден. за култура во Штип

11 мил ден. за култура во Штип

Институциите од областа на културата од Штип добија 11 милиони денари од ресорното министерство за тековни проекти. Најмногу пари, 8 милиони завршија во Заводот Музеј, а приоритет годинава се истражувања...

Read more

Се гаснеа два запалени оџаци во М. Каменица

Се гаснеа два запалени оџаци во М. Каменица

Пожарникарите од Македонска Каменица вчера имаа две интервенции на запалени оџаци и двата во густо населени станбени комплекси. За спречување на ширење на пожарите, освен пожарникарите интервенирале и вработени од...

Read more

Прихрана на дивечот во Делчевско

Прихрана на дивечот во Делчевско

Членовите на Ловното друштво „Острец“ од Делчево на повеќе ловишта на кои се концесионери оставија храна  за зимско прихранување на дивечот. Обезбедени се доволно количини храна која во најголем дел...

Read more

За првпат Чупино Треил и во Блатец

За првпат Чупино Треил и во Блатец

Утре во виничко Блатец ќе се организира Меѓународна трка Чупино Треил. Чупино вертикал е трка во дисциплината вертикален километар во која натпреварувачите искачуваат околу 1 км висинска разлика во должина...

Read more

Одвај секое шесто семејство во регионот може да го помине месецот. Останатите кратат, крпат и трпат

Одвај секое шесто семејство во регионот може да го помине месецот. Останатите кратат, крпат и трпат

Одвај секое шесто семејство во регионот може да го помине месецот. Останатите кратат, крпат и трпат обидувајќи се да врзат крај со крај со малите плати и големите трошоци: „Се...

Read more
Page 2 of 33 1 2 3 33