Home Регион

Регион

Чекајќи резултати кочанската лекарка одела на работа. Тројца завршија во изолација

Лекарката од Кочани кај која е потврдена коронаинфекцијата , најверојатно, не ги почитувала протоколите за заштита од зараза. Таа, иако чекала...

Сите што не плаќаат вода – ризикуваат големи трошоци

Наплатата на вода , стигнува до критично ниво. Јавните претпријатија од Регионот, алармираат дека собираат одвај 40 отсто од предвидените средства,...

Од вторник аплицирање за Ковид 2 мерките

Од следната недела ќе може да се аплицира и за пакетот Ковид 2. До моментов Развојната банка има кредитни апликации во износ...

Производителите на зелка бараат помош

Производителите на зелка од бараат дополнителна поддршка од државата по единица хектар засеана површина. Барањето следи откако проиводителите наидоа на отежнат откуп...

Програмерите повеќе не се најплатени

Компјутерско програмирање веќе не е најплатена професија во Македонија. Според Државниот завод за статистика, со плата од 70.800 денари на прво место...

Шопингот за една година од Македонија изнел 290 милиони

Дури 290 милиони евра лани Македонците потрошиле за шопинг во странство преку кредитни и друг вид на картички, велат податоците од...

Стечајците годишно државата ја чинат милијарда денари

Исплатата на стечајците по сите основи стигна до милијарда денари годишно, стои во извештајот на Агенцијата за вработување. Големиот...

Во Источниот регион за Велигден нема прејадени. Има 70 приведени за кршење на полициски час

За штотуку изминатиот велигденски викенд жителите од Истокот биле умерени во јадењето и пиењето… https://www.youtube.com/watch?v=C9lkIh7opJg&feature=youtu.be