Home Регион

Регион

Хуманитарни пакети во Пробиштип

Во организација на општина Пробиштип и Црвен крст, беа поделени 120 прехрамбени пакети на лица  од социјален ризик.

Цвеќиња за градинката во М.Каменица

ЈП „Камена Река“ донираше цветен анражман за потребите на детската градинка во Македонска Каменица.... https://youtu.be/zzQ9b8hIsfo

Реконструкција на дел од водоводна линија

Ќе се реконструира водоводната линија на ул.,,Даме Груев" во Берово. Станув збор за должина од 328 м, со чија замена ќе се...

Дигитална платформа за тексил и кожа

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање на финални производи од текстилните...

Браната Речани се гради споеред планот. Министерот Димковски на лице место

Заврши првата фаза од изградбата на браната Речани кај Кочани,а напоредно со ова стартуваа градежните работи од првата фаза од изградбата на...

Карбинци и Македонска Каменица не се даваат пред коронавирусот

Карбинци и Македонска Каменица не се даваат пред коронавирусот. Доспелдното почитување и спроведување на мерките, овие две општини ги направи едниствени во...

Откупна криза за грозјето ќе нема, а вода за жителите од Пишица ќе има

Откупна криза за грозјето од овогодишната реколта ќе нема, дециден е министерот за земјоделство Трајан Димковски... https://youtu.be/Khukm2ABGtE

Пожар во полициската станица Кочани

Пожар во зградата на Полициската станица Кочани. Огнот избувнал во просторијата за врски, и најверојатно е последица на електричен спој. Пожарот брзо...