Home Регион

Регион

Изградба на пат Ерџелија – Пеширово

По неколкумесечниот прекин поради корона пандемијата, се интензивираат активностите за за асфалтирање на патниот правец од с.Пеширово до с. Ерџелија…

Кочани: канализација на ул. „Кирил и Методи“

Во тек е изградбата на фекална и атмосферска канализација на улицата „Кирил и Методи“ во Кочани, како дел од активностите што претходат...

Прес на СДСМ: Исар во време на ВМРО точел гориво за 10.000 евра во расипано возило

Исар во време на ВМРО точел гориво и во расипани возила, рекоа на прес конференција од СДСМ…

Реконструкција на салата во ОУ „Ванчо Прке“-Делчево

Во ОУ„Ванчо Прке“ во Делчево, во тек е реконструкција на спортската сала. Вкупната инвестиција на проектот е 2. 5 милиони денари…

Ќе се гради колектор за отпадни води во с. Будинарци

Ќе се гради колектор за отпадни води во беровското село Будинарци. Реализацијата на проектот, предвидува собирање на фекалните води од селото и...

Втора фаза од патот Подлог -Мојанци

Започна втората фаза од асфалтирањето на локалниот пат од Кочани до Мојанци. Работите се одвиваат во правец од Мојанци до Подрачното основно...

Исчистена дивата депонија во Будинарци

Исчистена дивата депонија во село Будинарци, која се наоѓа во близина на река Брегалница, наспроти регионалниот пат Берово-Виница…

Изградба на патот Оризари – Добра Вода

Продолжува изградбата  на локалниот пат Оризари – Добра Вода. Се работи на подготвителните работи на втората половина од патот долг 2 километри....