Home Регион

Регион

Целосна енергетска ефикасност на училишните згради во Свети Николе

Целосна енергетска ефикасност на училишните згради во Свети Николе, најавува тамошниот градоначалник. Приоритет е подрачното училиште во село Горобинци, за каде општината планира да...

Берово: Средба Пекевски – таксисти

На средба со градоначалникот Звонко Пекевски,  беровските таксисти побараа подобра вертикалната сигнализација, справување со дивите такси превозници, а посочија и на непочитување...

М.Каменица: Стипендии за 30 студенти и ученици

Општина Македонска Каменица ќе додели 30 стипендии наменети за ученици и студенти. Според конкурсот, 6 стипендии се за редовни...

Делчево обезбеди 7 милиони франци донација. Ќе се гради нова филтер станица

Делчево обезбеди 7 милиони франци донација со која ќе гради нова филтер станица. Од посочената сума, дури 6 милиони дава...

Саботни Агро-совети

Зимата е идеален период за подготовка на почвата за лозови и овошни насади, но и обработка на постоечките. Според...

Делчевец вадел пари со украдена картичка

20 годишно лице од Делчево со украдена картичка подигал пари од банкомат. Вкупно, од сметката на неговиот вујко, во неколку наврати тој...

Во Виница доделени стипендии на 22-ца студенти

Стипендии од општина Виница за студенти од социјално загрозени семејства. Висината на стипендиите се утврдува врз основа на одобрените средства од приватниот...

Реконструкција на три улици во Берово

Во тек е тендерска постапка за избор на најповолен изведувач за реконструкција на три улици во Беровско. Повикот се однесува на улица...