Home Регион

Регион

Чешиново-Облешево не изгласа буџет за 2020

Советот на Општина Чешиново-Облешево попладнево не го изгласа предлог-буџетот за 2020 година, што беше една од главните точки на последната седница за...

ВМРО ДПМНЕ до медиумите достави договори за тендерски постапки

Вмро Дпмне денес до медиумите достави договори во кои како што тврдат стои вистината за тендерски постапки кои се спроведуваат во Штип....

Снимен филм за криминалот на Бандик.

Претседателскиот кандидат на Хрватска Дарио Јуричан снимил докуменатрен филм за криминалот на актулениот градоначалник на Загреб Милан Бандик . ...

Асфалтирањето на улиците во Караорман во увид на Бочварски и Бабовски.

Асфалтирањето на улиците во штипската приградска населба Караорман денес беше на увид од страна на штипскиот градоначалник...

Каменица: 90 Пензионери ќе добијат пакети

Претставници на Здружението на пензионери и градоначалничката на општина Македонска Каменица, Соња Стаменкова започнаа со традиционалната активност на посета на домовите на...

Берово:Заврши изградбата на ул. Прохоп Пчински

Во Берово заврши изградбата на улицата „Прохор Пчински“.Со негова реализација, како што информираа од Општината се решава проблемот со одводнување на атмосферската...

Делчево ќе гради капела

Општина Делчево денеска го склучи  Договорот за „Изградба на градска капела. Инвестицијата е над 5 милиони денари. За реализација на Договорот, средствата се обезбедени од Буџетот на...

Трошење за Нова Година ќе нема. Општините се одлучија за скромност

Трошење за Нова Година ќе нема. Општините и оваа година, кога е во прашање преминот од една во друга календарска година, се...