Home Спорт

Спорт

Љубиша Пешко е првиот спортски работник заболен од Ковид 19

Меѓу 555 заболени од коронавирусот во Македонија се наоѓа и првиот спортски работник. Станува збор за проф. Љубиша Пешко, поранешен македонски и...

6- ти април Светски ден на спортот

6-ти април светски ден на спортот. На 23 Август 2013 година, Генералното Собрание на Обединетите Нации усвои Резолуција (бр.67/296) со која 6...

11 години фудбалска школа Мал Ајакс

Фудбалската школа МАЛ АЈАКС го слави својот 11-ти роденден., при то грижејќи се и помагајќи во развојот на фудбалот и воопшто спортот.Мал...

Ваучерите за спортистите не се укинати.

Во спортската јавност во Македонија се прошири веста дека Агенцијата за спорт и млади ги укинала спортските ваучери.Директорот на Агенцијата за спорт...

Белгија го заврши фудбалското првенство пред време – Бриж нов шампион !

Белгија е првата земја во Европа чија фудбалска федерација ќе донесе одлука што да се прави со првенството и покрај тоа што...

Младинските фудбалски школи со неизвесна иднина

Фудбалските школи во земјава се обеденија и бараат заедничка помош напоменувајќи дека се работи за млади фудбалерчиња на возраст од 7 до...

On Line тренинзите , спортска мода.

Спортските екипи додека трае пандемијата, не само што не можат туку и смеат да одржуваат колективни тренинзи.Во нивна замена тренинзите се одвиваат...

Синиша Михајловиќ ќе добие 3 милиони евра обештетување од „Спортинг“ Лисабон, кој загуби на суд !

Српскиот фудбалски стручњак Синиша Михајлови ќе инкасира три милиони евра од тимот на Спортинг Лисабон, кој го изгуби спорот на Спортскиот...