На Чавков во Штипскиот затвор му се придружија и Ченто и Ѓошев

На Чавков во Штипскиот затвор му се придружија и Ченто и Ѓошев

Уште двајца осудени за 27 април се пренесени во Штипскиот затвор. Викендов, таму се пренесени и Јане Ченто и шефот на обезбедувањето на поранешниот собраниски спикер Вељановски, Горан Ѓошевски. Двајцата...

Read more

ГДУ прашува каде се 1 000 000 евра од самопридонесот за Браната Отиња?

ГДУ прашува каде се  1 000 000 евра  од самопридонесот за Браната Отиња?

Соопштение во врска со  брана на   реката  Отиња денес испрати партијата  ГДУ. Во него, партијата на Петар Колев прашува. Станува очигледно дека градоначалникот Бочварски, не може да ги разбере пресовите...

Read more

Спасот за Брегалница започнува од денес. Пуштена е најголемата пречистителна станица

Спасот за Брегалница започнува од денес. Пуштена е најголемата пречистителна станица

Со 21 милион инвестирани швајцарски франци денес е пуштена во употреба најголемата прeчистителна станица за вода во регионот. Отсега таа ќе ги прочистува водите на Брегалница со што реката која...

Read more

ВМРО ДПМНЕ не ја сака Северна за име на градинките во Штип. Точката за преименување ја напушти но СДСМ планираното , го заврши.

ВМРО ДПМНЕ не ја сака Северна за име на градинките во Штип. Точката за  преименување ја напушти но СДСМ  планираното , го заврши.

ВМРО ДПМНЕ не ја сака Северна за воведно име на градинките во Штип а точката за преименување ја напуштија со образложение на координаторот Иван Јорданов. „Нема да ја политизираме точката...

Read more

ГДУ шеретски денес го поздрави проектот Брана на Отиња. Очекуваат вистинска реализација

ГДУ шеретски денес го поздрави проектот Брана на Отиња. Очекуваат вистинска реализација

ГДУ шеретски денес го поздрави проектот Брана на Отиња. Очекуваат вистинска реализација: „ Ние од ГДУ би сакале да го поздравиме  проектот брана на река Отиња! Искрено се надеваме дека...

Read more
Page 1 of 71 1 2 71