Конечно крај на провевот и студот. Во второто полугодие ќе се менувата прозорците во штипската деветолетка „Тошо Арсов “

Од почетокот на годината, по 20 штипјани дневно плаќаат данок на имот

Конечно крај на провевот и студот. Во второто полугодие ќе се менуваат прозорците во штипската деветолетка „Тошо Арсов “ . Ова денес го изјави градоначалникот Бочварски при обиколка на училиштето....

Read more

Од Сплотени срца не веруваат на Министерството за труд и социјална политика за суштинска помош на децата со аутизам

СП Ракомет: За прв пат по 21 година Македонија не ја помина групната фаза

Министерството за труд и социјална политика објави конкурс за поддршка на  активности на здруженија за социјална заштита на деца  во социјален ризик но и конкурси за финансирање на  активности на...

Read more

Со светење на водите започнаа подготовките за големиот христијански празник Богојавление – Водици

Од почетокот на годината, по 20 штипјани дневно плаќаат данок на имот

Со светење на вода во сите цркви во регионот  и по домовите и деловните објекти на граѓаните, започна прославата на големиот христијански празник Богојавление – Водици: „Ова е стара традиција...

Read more

Ќе има пари за инфраструктурни проекти: Даночните приходи на Општина Штип во 2018 година изнесуваат 82.5 милиона денари !

Ќе има пари за инфраструктурни проекти: Даночните приходи на Општина Штип во 2018 година изнесуваат 82.5 милиона денари !

Вкупните буџетски приходи по основ на даноци за 2018 година изнесуваат 82,5 милиона денари или 95,5 % од планираното. Во 2017 година, реализацијата била на пониско ниво, односно 79%. Кога...

Read more

АНЕКСЈУ за подобро образование

АНЕКСЈУ за подобро образование

Асоцијацијата  АНЕКСЈУ формирана  од образовни лидери во која членуваат наставници од сите земји на поранешна Југославија со голема цел пред себе – ќе го враќа достоинството на наставниците и квалитетот...

Read more
Page 1 of 16 1 2 16