Половина век другарство и убави спомени од средното медицинско во Штип. Сестрите и акушерките од регионот прославија 50 години матура

Половина век другарство и убави спомени од средното медицинско во Штип. Сестрите и акушерките од регионот прославија 50 години матура

Половина век другарство и убави спомени од средното медицинско во Штип. Толку време помина откако генерацијата 1969 година на медицински сести и акушерки ги напушти училишните клупи, но спомените од...

Read more

Донаторски концерт на Ротари и средното музичко

Штип домаќин на  завршниот младински одбојкарски турнир

Преполна сала и одлична атмосфера имаше синоќа на првиот Велигденски концерт што го организираа штипските ротаријанци во соработка со средното музичко училиште . Концертот имаше донаторски карактер и сите собрани,...

Read more

40 стипендии за 40 матуранти Роми

Штип домаќин на  завршниот младински одбојкарски турнир

40 стипендии за продолжување на школувањето на студии за  завршените средношколци од ромска националност, предвиде Ромската комеморативна универзитатска програма за стипендирање. За таа цел денеска пред заинтересираните идни бруцоши од...

Read more

Штип: Одбележан 9-ти Мај

Штип домаќин на  завршниот младински одбојкарски турнир

Со полагање букети цвеќиња на паметникот во Алеата на народните херои, денеска Штип го одбележа 9-ти Мај, денот на Европа, но и Денот на победата над фашизмот , нешто што...

Read more

Што ќе ни е медицина кога сите умираме, втор конгрес на студентите по општа медицина во Штип

Штип домаќин на  завршниот младински одбојкарски турнир

Што ќе ни е медицина ако сите умираме,   под ова  саркастично и двосмислено мото денес во Штип започна вториот конгрес  на студентите по општа медицина. „На Конгресот има  120 активни...

Read more
Page 18 of 71 1 17 18 19 71