Општинските власти да се разбудат од зимски сон, порача на прес ВМРО од Штип

Општинските власти да се разбудат од зимски сон, порача на прес ВМРО од Штип

Општинските власти да се разбудат од зимски сон, порача на прес ВМРО од Штип: “Откако падна снегот, граѓаните имаат можност да проценат колкав е капацитетот на оваа локална власт. Јавните...

Read more

ЕВН ќе го олесни плаќањето на долгот на социјалецот Коце Здравев од Штип

ЕВН ќе го олесни плаќањето на долгот на социјалецот Коце Здравев од Штип

ЕВН   ќе го олесни плакањето на заостанатиот долг на социјалецот Коце Здравев од Штип.  Ставот на компанијата денес  го соопшти портпаролот Атанас Ковачевски. „Откако ќе ни се јават вакви специфични...

Read more

Треба ли да се скрати работното време на администрацијата

Треба ли да се скрати работното време на администрацијата

Синдикатот на администрацијата и правосудните органи  бара  7 часовен работен ден и повеке денови за празнување.  Според него,  тоа биле европски трендови во кои Македонија треба да се вклучи.  Работат...

Read more

Штипскиот градоначалник денес контролираше како школите ги трошат општинските пари

Штипскиот градоначалник денес контролираше како школите ги трошат општинските пари

Штипскиот градоначалник денес контролираше како школите ги трошат општинските пари.  На крајот на минатата година , Општината им додели 7,2 милиони денари на основните и средни училишта во градот, со...

Read more

Професорот Кирил Барбареев избран за амбасадор на најдобрите наставници.

Професорот Кирил Барбареев избран за  амбасадор на најдобрите наставници.

Професорот Кирил Барбареев од УГД Штип  е избран за амбасадор на најдобрите наставници од поранешните југословенски простори. Признанието го доделува асоцијацијата  АНЕКСЈУ формирана  од образовни лидери во која членуваат наставници...

Read more

Тројца болни жители од Почивало по 10 дена, денес донесени на лекување во Штип.

Тројца болни жители од Почивало по 10 дена, денес донесени на лекување во Штип.

По 10 дена,  откако снегот и  ниските температури патно   го изолираа  Плачковичкото село Почивало, тројца болни жители  денес се донесени на лекување во Штип. Да, денеска во возилото на ТППЕ...

Read more
Page 2 of 16 1 2 3 16