Home Штип

Штип

РОТАРИ КЛУБ АКЦИЈА БОЖИЌ ЗА СИТЕ

Ротаријанскиот клуб од Штип за престојните празници и годинава повикува на хуманост под мотото Храна за сите. „Божиќ за сите е замислена...

Прес на ВМРО ДПМНЕ Штип: Јавноста ќе дознае дали ова општество е за сите?

Онака како и на почетокот на овој месец што најави, ВМРО ДПМНЕ Штип денес одржа прес конференција на...

Дел од административно-техничкиот персонал при Клиничката болница во Штип денес протестираше.

Дел од администраративно-техничкиот персонал при клиничката болница во Штип протестираше. Врабоотените во овие секотори на болницата се чувствуваат запоставени , омаловажени и...

Администрацијата на ПИОМ веќе Три години си игра топло ладно со штипски пензионер и неговите внуци сираци.

Веќе три години администрацијата на ПИОМ си игра топло ладно со штипскиот пензионер Тодор Киров и неговите внуци сираци а...

Модерен и исклучително потребен дијагностички апарт доби денес Очното одделение на Клиничката болница во Штип.

Модерен и исклучително потребен дијагностички апарат денес доби Очното одделение при Клиничката болница Штип. „Вредноста на овој апарат е...

Прес на СДСМ Штип – СДСМ спроведува достоинствена социјална реформа.

Прес конференција на тема социјани реформи и достоинствен живот за сите категории грагани денес одра СДСМ Штип поттестувајки ги грагните...

За празниците, 100 пензионери од Штип добија вредносни ваучери од по 1000 денари.

За празниците, 100 пензионери од Штип добија вредносни ваучери од по 1000 денари. Со нив тие од штипските маркети ќе моѓат да...

Католиците во Штип оддржаа божиќна утринска миса

Верниците католици од регионот, денеска го славата Христовото раѓање, согласно Григуријанскиот календар. По тој повод во католичката црква во Штип, свето Благовештение,...