Home Штип

Штип

Штипската деветолетка „Ванчо Прке“ прва во регионот доби отворена училиница и монтажно фудбалско игралиште

Штипската деветолетка „Ванчо Прке“ прва во регионот доби отворена училиница и монтажно фудбалско игралиште. Станува збор за инвестиција од околу 4,7 милиони денари со...

Куќата на Бањеглав ќе се брани на сите можни начини

Семејството на Ристе Бањеглав , повторно е во голема животна неизвесност. Откако неговотот присилно иселување еднаш беше одложено, сега врз...

Прес на ВМРО: Власта нуди самоубиствено решение за корона вирусот

Наместо рационалност и мерки за спречување на ширењето на корона вирусот, Власта нуди самоубиствено решение. Вака денес на прес конференција, опозицискта ВМРО ДПМНЕ  ја...

Прес на СДСМ: За две години направени суштински инвестиции за Штип

Во изминатите две години, колку што СДСМ е на власт на локално ниво, направивме суштински значајни инвестиции во секој дел на градот. Особено внимание...

На пролет почнува конзервацијата на средновековнста црква Св. Власиј во Штип. Инвестицијата е 200.000 евра

Со 200 илјади евра, европски пари, пролетва стартуваат конзерваторските работи на остатоците од црквата св. Власиј, лоцирана на падините од Исарот. За отпочнување на...

Продолжува реконструкцијата на улицата „Коле Неделковски“. По 50 години коцката ќе се менува со асфалт

Продолжува реконструкцијата на улицата „Коле Неделковски“. По 50 години коцката ќе се менува со асфалт: „Веќе извршивме санација на дел...

Панихида за борците од Егејска Македонија

По 30-ти пат, здружението Македонски Егеј од Штип, организираше панихида з ападнатите борци и жртви од егзодусот на Македонците од Егејска Македонија. Според старите...

Засилена контрола на полицијата врз возачите изминатиот викенд

Засилена контрола на полицијата врз возачите изминатиот викенд. на удар биле оние кои зад воланот седнале по претходно испиена некоја чашка алкохол.