Home Штип

Штип

Нова премиера на Штипскиот театар

Според текстови од полскиот автор Славомир Мрожек, но и од своја сметка штипскиот театар утре ќе ја има премиерата на претставата “На...

Во Балканска со 360.000 евра решен проблемот со вода за пиење

360 илјади евра е вреден проектот со кој локалните власти го решија деценискиот проблем на жителите од населбата Балканска. Од денеска ќе...

Комунални проблеми и дилеми

Вандали го уништиле вечното почивалиште на познатата штипска уметничка Маја Бикова. Буквално искорнати се металните делови од надгробната плоча. Одземени се надгробната...

Прес на СДСМ: Во Штип реализиравме големи и долгорочни проекти

Во Штип реализиравме големи и долгорочни проекти, рекоа денес на прес од локалниот огранок на СДСМ. Како пример , посочија дел од...

„Гладијатор“ на Сараево Гранд

По успехот на Државното првенство во Скопје, каде кик боксерите на Гладијатор се вратија со шест медали, викендов ги очекува нов предизвик....

Службено појаснување. Во Штип корона вирус нема да се лечи, сомнителните случаи само ќе се изолираат

Во Штип корона вирус нема да се лекува туку сомнителните случаи само ќе се изолираат, појасни денес директорот на Клиничката болница  д-р Ален Георгијев....

Обемна градежна програма се спроведува во Штип

Обемна градежна програма се спроведува секојдневно во Штип. Во моментов се  менуваат бекатон подологите на повеќе локации во центарот на градот а денес вниманието беше...

Прес на СДММ: Студентскиот живот е се подобар.

Прес конференција на темата студенстки живот денес одржаа младите на партијата.  Велат, студентите можат да очекуваат подобри услови: „СДСМ заедно со...