Home Штип

Штип

Расте бројот на разводи

Зголемената бројка на развод на бракови, како и економските, правни и психолошки последици  од истиот е тема на книгата  „Разводот на брак во европските земји“,...

Ученици од СОУ „К. Нехтенин“ во Португалија

Седуммина ученици од СОУ “ Коле Нехтенин“ се вратија од двонеделниот едукативен престој во Брага, Португалија, каде ја надополнуваа наобразбата во сферата на заварувањето....

Нова паркинг платформа ќе се гради во центарот на Штип

Нова паркинг платформа ќе се гради во центарот на Штип. Локацијата е напосредно пред Здравствениот дом, каде во моментот има и најголема потреба од...

ВМРО: СДСМ си игра со меморијата и интелигенцијата на народот . СДСМ: ВМРО е во паника

СДСМ си игра со меморијата и интелигенцијата на народот, па една иста работа ја рекламира и дислоцира по неколку пати, кажаа на прес...

Нова премиера на Штипскиот театар

Утре во Народниот театар Штип, со почеток во 20ч, премиерно ќе биде прикажана класичната комедија ЈЗУ „Европа“ „Зошто Комедија?Имавме голема...

Известување

ЈП „Исар“ ги известува граѓаните од ул. „Плачковички одред“ (од крстосница со улица „Никоманска “до куќен број 47) дека денес  од 19.00...

Нова, трета локација за затворениот базен во Штип

Нова, трета, локација е определана за изградба на затворениот базен во Штип, откако претходните две, беа оценети како несоодветни. Сега, проценките утврдија дека базенот...

Министерот Димковски се зазеде лично за Мемиш од Штип. Државата тутунот ќе му го откупи

Министерот  за земјоделство Трајан Димковски се зазеде лично за Идабер Мемиш од Штип. Државта тутунот ќе му го откупи. Маката на Мемиш до минситерот...