Home Штип

Штип

Општина Штип бара начин – проблемот осветлување да го отстапи на приватна фирма

Општина Штип бара начин – проблемот осветлување да го отстапи на приватна фирма. Намерата е во наредните 12 години, наместо Општината со уличното осветлување...

Штип очекува пари за пензионерска анимација и негување

Речиси половината од вкупно 8.200 пензионери колку што ги има во Штип, имаат потреба од комуникација , но и грижа. Повеќето од...

Средното медицинско училиште во Штип.

Средното училиште за медицински сестри Јане Сандански од Штип во Новата година влегува со чисти сметки и нови...

РОТАРИ КЛУБ АКЦИЈА БОЖИЌ ЗА СИТЕ

Ротаријанскиот клуб од Штип за престојните празници и годинава повикува на хуманост под мотото Храна за сите. „Божиќ за сите е замислена...

Прес на ВМРО ДПМНЕ Штип: Јавноста ќе дознае дали ова општество е за сите?

Онака како и на почетокот на овој месец што најави, ВМРО ДПМНЕ Штип денес одржа прес конференција на...

Дел од административно-техничкиот персонал при Клиничката болница во Штип денес протестираше.

Дел од администраративно-техничкиот персонал при клиничката болница во Штип протестираше. Врабоотените во овие секотори на болницата се чувствуваат запоставени , омаловажени и...

Администрацијата на ПИОМ веќе Три години си игра топло ладно со штипски пензионер и неговите внуци сираци.

Веќе три години администрацијата на ПИОМ си игра топло ладно со штипскиот пензионер Тодор Киров и неговите внуци сираци а...

Модерен и исклучително потребен дијагностички апарт доби денес Очното одделение на Клиничката болница во Штип.

Модерен и исклучително потребен дијагностички апарат денес доби Очното одделение при Клиничката болница Штип. „Вредноста на овој апарат е...