Home Штип

Штип

Матеј Божинов е првото бебе родено во Источниот регион

Матеј, е првиот жител на Штип во оваа 2020 година. Се роди вчера наутро на акушерското одделение во штипската Клиничка болница. Мајката, штипјанката Ана...

Марјан Коцев нов началник на СВР-Штип

Марјан Коцев е нов началник на Секторот за внатрешни работи Штип. Коцев е со над 30 годишно искуство , а во кариерата...

Годината во Регионот почна со трагедија. 27-годишна жена во Штип нејасно падна од прозорец на 4-ти кат и почина

Годината во Регионот почна со трагедија. 27-годишна  жена во Штип нејасно падна од прозорец на 4-ти кат и почина, само два часа по...

Отворена нова детска градинка во Штип

Симболичното сечење на лента од министрите Спасовски, Милевски и градоначалникот на Штип , Бочварски, ја означија работата на новата детска градинка во Штип. По...

Општина Штип бара начин – проблемот осветлување да го отстапи на приватна фирма

Општина Штип бара начин – проблемот осветлување да го отстапи на приватна фирма. Намерата е во наредните 12 години, наместо Општината со уличното осветлување...

Штип очекува пари за пензионерска анимација и негување

Речиси половината од вкупно 8.200 пензионери колку што ги има во Штип, имаат потреба од комуникација , но и грижа. Повеќето од...

Средното медицинско училиште во Штип.

Средното училиште за медицински сестри Јане Сандански од Штип во Новата година влегува со чисти сметки и нови...

РОТАРИ КЛУБ АКЦИЈА БОЖИЌ ЗА СИТЕ

Ротаријанскиот клуб од Штип за престојните празници и годинава повикува на хуманост под мотото Храна за сите. „Божиќ за сите е замислена...