Tag: новинар

Египет: Новинар осуден заради интервју со хомосексуалец !?

Египет: Новинар осуден заради интервју со хомосексуалец !?

Египетскиот телевизиски водител Мохамд ал- Гети е осуден на една година тешка работа , поради интервју со хомосексуалец.Поради ланското интервју , познатиот египетски телевизиски водител денеска е осуден од судот ...

Германија: Новинар на „Шпигел“ добил највисока награда а потоа откриле дека ги измислувал репортажите !

Германија: Новинар на „Шпигел“ добил највисока награда а потоа откриле дека ги измислувал репортажите !

Магазинот Шпигел самиот истражуваше и откри дека еден од неговите водечки новинари со години пишувал лажни извештаи, измислувал цитати и репортажи. Скандалот може да зафати и други медиуми во кои ...

Британски новинар го фотографирал Груевски во Будимпешта !

Британски новинар го фотографирал Груевски во Будимпешта !

Британскиот новинар, Даниел Нолан го фотографирал екс-премиерот, Никола Груевски во близина на пивница во Будимпешта. „Го фатив жив! Пребеганиот екс-македонски премиер забележан во Будимпешта“ - напишал британскиот новинар на Твитер. ...