15.6 C
New York
Tuesday, September 27, 2022

Buy now

spot_img

Статистиката влијателен фактор во креирање на инвестиционата политика на земјата, тврдат за ТВ Стар од НРБМ

Статистиката влијателен фактор во креирање на инвестиционата политика на земјата, тврдат за ТВ Стар од НРБМ

Економијата базирана на докази, особено статистистичките податоци од Народната банка се фактор на влијание во донесувањето на одлуките кај идните странски инвеститори, тврди Султанија Бојчева Терзијан, директор на статистичкиот отсек при народната банка на Македонија…

„Тие ги гледаат макроекономските податоци. Но пред се би рекла за тоа какви се остварувањата на економијата какви се изгледите„ изјава Султанија Бојчева Терзијан – дир. на статистички отсек при НБРМ

Економските експрети се согласни во оценката дека статистичките податоци се фактор на влијание во донесувањето на одлуки кај странските инвеститори, дали својот капитал да го вложат во македонската економија…

„Од аспект на методолошки и релевантни одлуки ќе биде по објективен “изјава Дарко Лазаров – универзитетски професор

По повод европскиот ден на статистиката денеска студентите од економскиот факулет при штипскиот УГД, имаа предавање од оббласта на статистиката како една од релевантните егзактни науки…

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,506FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles