7.5 C
New York
Sunday, December 4, 2022

Buy now

spot_img

Почнува реализацијата на системот „Е-инспектор“

Почнува реализацијата на системот „Е-инспектор“ – софтвер ќе одлучува во кој објект ќе се врши контрола:

Со овој систем значително се елиминираат човечкиот фактор и субјективниот пристап при инспекциските надзори и контроли. Целокупниот процес од распределба на надзорите и контролите, генерирање записници, па до крајот до издавање решенија, ќе биде електронски, со што човечкиот фактор е целосно изземен. Инспекторот не може сам по свое лично убедување да одлучува во кој објект ќе изврши надзор или контрола. Одлуката ќе ја генерира софтверот, кој врз основа на базата на податоци автоматски ќе ги определува субјектите, фирмите на високо, средно и нискоризични и автоматски ќе планира надзори кај високоризичните субјекти – рече вицепремиерот Николовски.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,595FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles