17.4 C
New York
Sunday, September 25, 2022

Buy now

spot_img

Штип очекува буџетски пари за неколку големи проекти

За реализација на неколку големи проекти, општина Штип очекува пари од буџетот на Државата. Финансирањето на проектите кои се од големо значење за Општината , во вид на амандман, се бара да се обезбеди со буџетот за наредната година кој дорва ќе се усвојува во парламентот. Висината на бараните проекти во пари се движи од 13 до 300 милиони денари изјави Никола Мицевски, пратеник од ВМРО ДПМНЕ во Собраните на РСМ

Општината на граѓанските потреби сака да одговори најбргу што може, но можностите во овој момент не дозволуваат изградаба на вака големи и скалпи проекти изјави Иван Јорданов, градоначалник на о. Штип

По истиот основ и по барање на пратеникот Никола Мицевски, општина Штип доби 8 мил денари со кои треба да се постави заштитна ограда на коритото на Отиња. Овие пари треба да се инвестираат до крајот на годинава , за што од општината тврдат дека има доволно време тие да бидат употребени за намената.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles