19 C
New York
Friday, September 22, 2023

Buy now

spot_img

Солидарен фонд: 7,5 мил евра за починати пензионери

Од јануари до ноември , од т.н. Солидарен пенсиоренски фонд исплатени се вкупно 7,5 милиони евра. Само во ноември бројот на починати пензионери за кои се исплатени средства изнесува 1 460, додека за 11 месеци од Солидарниот фонд се исплатени средства за 15 367 починати пензионери.

Намената на Солидарниот фонд е да се обезбеди посмртна помош на корисниците на пензија. Висината на задршката за солидарен фонд посмртна помош, изнесува 130,00 денари за период од 1 јануари до 31 октомври 2021 година, заради зголемен број на починати корисници на пензија.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles