34.6 C
New York
Tuesday, August 9, 2022

Buy now

spot_img

За синдикатот ништо не е променето, цените замрзнати ќе бараат да останат и по 31 јануари

Социјално-економската состојба во државата не е променета и синдикатот замрзнатите цени на основните животни продукти ќе бара да останат и понатаму. За нив овој период е критичен за преживување и со целата сила ќе ги притиснат надлежните цените да останат контролирани.

Со оглед на разнишаната доверба и животниот стандард кој за голем дел од граќаните воопшто не е достоинствен тие исто така очекуваат цените да останат недопрени од производителите и трговците.

Од друга страна производителите тврдат дека државата кон нив прави голема неправда одредувајќи им цени кои за нив не се пазарни и ги носат во директна загуба.

Сегашните цени на гасот, струјата и работната рака никако не одат во прилог на прозводителите и овие мерки за нас се не само штетни туку можат да бидат и катастрофални. Бараме одмрзнување на цената на лебот и белите пецива најбргу што може. Порачаа од мелничко-пекарската индустрија “

Во вака крајно спротивставени видувања за состојбата со трошоците за живот  од една и трошоците во производствениот процес од друга страна незадоволството е неизбежно исто како и последиците по некој. Што во ваков случај е најдобро за сите?

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,432FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles