Забава

Во еден ден, 500-те најбогати луѓе во светот загубија 2,1 отсто од богатството !

САД толку должат, што не можат веќе ни да го изговорат бројот !

Драматичен пад на акциите на Волстрит избриша 2,1 процент од нето-вредноста на заедничкото богатство на 500 најбогати луѓе во светот, јавија американски медиуми. Дваесет и еден член на списокот на...

Read more

ВИДЕО: Во Истанбул, по речиси 100 години, почна да се гради првата христијанска црква !

ВИДЕО: Во Истанбул, по речиси 100 години, почна да се гради првата христијанска црква !

Во Истанбул денес почна изградбата на црквата за асирската православна заедница, првата христијанска црква која се гради во современа Турција. Се смета дека современата турска држава е формирана во 1923...

Read more

На аеродромот во Сан Франциско, нема веќе вода во пластични шишиња !

На аеродромот во Сан Франциско, нема веќе вода во пластични шишиња !

На меѓународниот аеродром во Сан Франциско ќе биде забранета продажбата на пластични шишиња со вода. Одлуката стапува во сила на 20 август, објави „Сан Франциско хроникл“. Новото правило ќе важи...

Read more

Македонките живеат подолго од Македонците во просек за четири години !

Повик за start-up бизниси за младите од Регионот

Според истражувањето на „Евростат“, жените во Македонија живеат подолго од мажите 3,8 години. Податоците на европската статистичка централа покажуваат дека во регионот има најголема разлика во животниот век помеѓу жените...

Read more

Катастрофален пад на продажбата на нови автомобили низ цел свет !

Катастрофален пад на продажбата на нови автомобили низ цел свет !

Вознемирувачки вести се шират во автомобилската индустрија – според податоците на VDA и ACEA, на скоро сите значајни светски пазари во првата половина од годинава е забележан пад на продажбата,...

Read more
Page 3 of 61 1 2 3 4 61