Здравје и Убавина

Природа и здравје – Маринирани глуварчиња за подобро здравје

Природа и здравје – Маринирани глуварчиња за подобро здравје

Глуварче е една од најпознатите лековити растенија кои растат во Македонија. Пролетта е сезона во која можете да ја вклучите билката во вашето мени. Можете да подготвите маринирани глуварчиња. Рецептот...

Read more

Природа и здравје – Лук против болки во увото

Природа и здравје – Лук против болки во увото

Д-р Џон Демартини стана популарен по филмот "Тајната". Неговите програми и вежби истражуваат различни теми поврзани со здравјето и благосостојбата на организмот, па негови совети презентираме во денешнава рубрика „Природа...

Read more

Природа и здравје – Лек за чир во желудник

Природа и здравје – Лек за чир во желудник

Научник од Универзитетот во Манчестер открил дека компирите содржат уникатни антибактериски молекули кои можат да се користат при третман на чир во желудникот. Во истражувањето, открил дека клучната молекула може...

Read more
Page 2 of 3 1 2 3