Македонија

Заев нема да ги „мете“ министерките ! Сите ќе останат на своите позциции во Владата !

ФОТО: „Твитер“ полуде по изјавите на премиерот Заев за неговите советници !

Реконструкција за жените во Владата нема да има, бидејќи се малку, рече премиерот Зоран Заев на денешната трибина по повод две години од формирањето на Владата. Иако имаше шпекулации во...

Read more

За една година во парламентот се изгласани 246 закони. Поголем ред или поголем хаос?

За една година во парламентот се изгласани   246 закони. Поголем ред  или поголем хаос?

За само една година пратениците во парламентот донеле  дури 246 нови закони во сите сфери. „Собранието има 21 работно тело кое функционираат во однос на ова. Меѓтоа, изгласаните закони се...

Read more

Судска етика – кај нас и во Европа

Судска етика – кај нас и во Европа

Се уште големи се разликите во практикувањето на судската етика во македонското судство во однос на судството во повеќе европски земји. Ова, денеска во Штип го изнесе претседателот на македонското...

Read more

Светскиот ден на пушачите го одбележуваме со поразителна статистика. Пушат и од цигари умираат се повеќе.

Светскиот ден на пушачите го одбележуваме со поразителна статистика.  Пушат и од цигари умираат се повеќе.

Светскиот ден на  на пушачите го одбележуваме со нова поразителна статистика, зашто пушачи и смрт од пушење има се повеќе.  „Посебно се изложени дишните патишта, особено белите дробови. Мегутоа, страдаат...

Read more

Кавадарци: Жена касната од змија – И се вовлекла во постелата !

Жена во штипско касната од змија !

Жителка на Кавадарци морала да прими серум против змиски отров откако во својата постела била касната од змија отровница. Според итната помош, станува збор за типично змиско гризнување, со видливи...

Read more

Инстант лозот ДИЈАМАНТ – повторно во продажните места на Државна лотарија на Македонија

Инстант лозот ДИЈАМАНТ – повторно во продажните места  на Државна лотарија на Македонија

Од денес, петок  (31.05.2019 год) на сите продажни места на Државна лотарија на Македонија  инстант лозот  ДИЈАМАНТ повторно во продажба во својата трета серија.  ДИЈАМАНТ -от на Државна лотарија на...

Read more

Продолжува објавувањето на нови бомби од лицето Ел Чека – „Или ДУИ или Заев ќе падне !“

Продолжува објавувањето на нови бомби од лицето Ел Чека – „Или ДУИ или Заев ќе падне !“

На фејсбук продолжува „експлозијата на бомби“, односно корисникот Ел Чека веќе неколку дена на социјалната мрежа објавува нелегално прислушувани материјали во кои главни соговорници се функционери од ДУИ. Само утринава,...

Read more
Page 10 of 40 1 9 10 11 40