Македонија

Професионалните заболувања разболуваат илјадници работници

Екипата на Миоки прва на Државното екипно џудо првенство во Кочани

Професионалните заболувања разболуваат илјадници работници. Астма, бронхит и кардиоваскуларни заболувања се едни од најчестите болести  на кои се изложени македонските работници, особено оние од текстилната индустрија. Ова се само дел...

Read more

„Викиликс“ објави документи за „шпионските“ врски на министерот Никола Димитров – Зошто е под специјална заштита на САД !?

„Викиликс“ објави документи за „шпионските“ врски на министерот Никола Димитров – Зошто е под специјална заштита на САД !?

На вебсајтот на Викиликс се објавени тајни протечени документи на кои пишува дека сегашниот министер за надворешни работи, Никола Димитров кој го потпиша Договорот од Преспа со кој се врши...

Read more

Колку и да трошат, струјата на социјалците нема да им се исклучува. Што ова значи за оние што ја плакаат?

Започна пријавувањето за Спортист на годината на општина Штип

Владата која е донесена во контекст на  процесот на либерализација на пазарот со струја. Оваа одлука спокојни  ги остава  сите оние кои  пари за греење немаат и мака мачат како...

Read more

Оглас за субвенции на печки за пелети. Државата нуди но не и се дава

Започна пријавувањето за Спортист на годината на општина Штип

Државата нуди но не и се даваат пари на граганите   едноставно и лесно  како што изгледа, велат  анкетираните грагани на ТВ Стар. Оваа констатација се однесува  на распишаниот   јавен  оглас...

Read more

55 % од граѓаните мислат дека државата се движи во погрешна насока

55 % од граѓаните мислат дека државата се движи во погрешна насока

Мнозинството граѓани мислат дека нашата земја се движи во погрешна насока, покажува анкетата спроведена од МКД.мк и агенцијата Маркет вижн. Дури 54,9 проценти од граѓаните сметаат дека Македонија се движи...

Read more

Половина од невработените ниту бараат ниту сакаат да најдат работа.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Бројот на лицата кои ниту работат ниту бараат работа се зголемува . Особено загрижувачки е податокот дека ова се случува со најпродуктиваната  возраст, односно  со лицата од 25-49 годишна возраст....

Read more

Државата со законски измени ке ги спасува граганите од душманските камати.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Со законски измени  кои ги изготви Министерството за финансиии државата  ке ги спасува граганите  од прекумерните камати, стои во денешното соопштение од Кабинетото на министерот за финансиси  Драган Тевдовски. Отсега,...

Read more

ФОТО: Владата и направи споменик на Есма, но не заборави да се пофали а го згреши и глаголот !

ФОТО: Владата и направи споменик на Есма, но не заборави да се пофали а го згреши и глаголот !

Владата на Македонија и подигна споменик на Есма Реџепова кој повеќе години стоеше без надгробна плоча и натпис. Кралицата на Ромската музика беше заборавена. Но, по речиси две години, доби...

Read more
Page 34 of 35 1 33 34 35