Популарно

Протестна поддршка на матичните лекари од Кочани и Виница

Протестна  поддршка на матичните лекари од Кочани и Виница

Неисплаќањето на капитацијата од страна на Фондот за здравство на приватна здравствена ординација во Виница беше причина матичните лекари од приватна пракса од Виница и Кочани да организираат мирен протест....

Read more

Реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“ доведени во прашање. Општината незадоволна од квалитетот на работа

Реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“ доведени во прашање. Општината незадоволна од квалитетот на работа

Динамиката и квалитетот на реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“ доведени во прашање. На месец и половина до истекот на продолжениот рок за реконструкција на надворешноста на овој објект,...

Read more

Итен состанок за справување со пожарите во Македонска Каменица

Итен состанок за справување со пожарите во Македонска Каменица

Итен состанок на Локалниот координативен штаб за управување со кризи беше свикан во Македонска Каменица како последица на се поголемиот број пожари кои беснеат на територијата на Општината. За неполни...

Read more

ВИДЕО: Јагуар нападнал жена во зоолошка, откако се качила на оградата за да си направи селфи !

ВИДЕО: Јагуар нападнал жена во зоолошка, откако се качила на оградата за да си направи селфи !

Во зоолошка градина во Аризона јагуар нападна жена која ја прескокна заштитната ограда за да направи селфи со животното.Нејзините повреди не се опасни по живот, а инцидентот се случил кога...

Read more

Со измените на Законот, работел не работел, по 65 години, секој ќе има пензија од 100 евра !?

Државата вработува ! Објавени огласи за нови 120 лица низ државни фирми !

Постарите од 65 години, кои не работеле ниту еден ден, од годинава ќе можат да добијат пензија. Ова го предвидува Предлог законот за социјална сигурност на старите лица кој веќе...

Read more

Хрватска: Живеел четири години со мртвото тело на мајка му за да го зема нејзиниот социјален надоместок !

Хрватска: Живеел четири години со мртвото тело на мајка му за да го зема нејзиниот социјален надоместок !

Маж во Ријека цели четири години живеел со трупот на неговата мајка, кое го криел под ќебиња и отпад, пренесуваат хрватските медиуми. Како што се пренесува, против тој маж, со...

Read more
Page 153 of 261 1 152 153 154 261