Регион

Последните стотина од евидентираните илјада земјоделци од карбинско денеска ги добија картичките за користење на „зелена“ нафта

На две кола пред крајот Брегалница очекува две победи

Безмалку 50 евра, 60 годишниот земјоделец од Карбинци, Марко Атанасов ќе заштеди во потрошувачката на нафта за орање на сопствените ораници. Тоа го овозможува оваа картичка, што денеска ја доби...

Read more

Мерки против аерозагадувањето во Кочани

На две кола пред крајот Брегалница очекува две победи

Кочани продолжува со примена на мерките против аерозагадувањето во Кочани.  Во тек се засилените, вонредни инспекциски контроли од тимовите што работат во две смени на територијата на целата општина. Службениците...

Read more

„Граѓанинот е вистински инспектор“ во Виница

На две кола пред крајот Брегалница очекува две победи

Проектот „Граѓанинот е вистински инспектор“ продолжува во Виница. Станува збор за проект во кој се истражува во која општина од истокот се нарушуваат работничките  права: „Највеќе прекршувања имаме во Штип,...

Read more

Младите во Берово бараат повеќе содржини

На две кола пред крајот Брегалница очекува две победи

Изградба на мултифункционално игралиште, изградба на киносала, формирање на спортски клуб, замена на постоечки табли за кош кај комплексот стара гимназија, обезбедување на подобри услови за играорците, реконструкција на тоалетите...

Read more

Општинската власт во Пробиштип локална власт фрла 20 милиони денари во бунар ,обвини на прес ГДУ. Правиме проект во интерес на граѓаните возвратија од општината.

На две кола пред крајот Брегалница очекува две победи

Општинската локална власт во Пробиштип, во бунар фрла 20 милиони денари. Со вакви обвинувањаденес на прес конференција излегоа од локалниот огранок на Граѓанско демократската унија, коментирајќи ја најавената реконструкција на...

Read more

По подолго време, Македонска Каменица конечно ќе добие интернист

Прес на СДСМ: Со власта на  ВМРО заврши и времето на драконски казни во Македонија

По подолго време, Македонска Каменица конечно ќе добие  интернист. Од оваа година, една од специјализциите кои му се одобрени на делчевскиот Здравствен дом, е предвидена за потребите на каменичкото население:...

Read more

Карбинци ќе гради патишта до селата

Прес на СДСМ: Со власта на  ВМРО заврши и времето на драконски казни во Македонија

250 илјади евра е вреден проектот за асфалтирање на три пристапни патишта до подплачковичките села Кепекчелија, Калаузлија и викенд населбата Вртешка. За оваа реализација денеска карбинскиот градоначалник Јордан Насев го...

Read more

Започна реконструкцијата на Мултикултурниот центар во Кочани. Проект вреден близу 400.000 евра.

Прес на СДСМ: Со власта на  ВМРО заврши и времето на драконски казни во Македонија

Започа реконструкцијата на Мултикултурниот центар во Кочани. Проект вреден близу 400.000 евра, кој предвидува комплетна обнова на зградата и нејзина пренамена: „Потребно е најнапред да се отстрани влагата да се...

Read more

Одрони на патот Мак.Каменица-Кочани

Прес на СДСМ: Со власта на  ВМРО заврши и времето на драконски казни во Македонија

Одрони од утрово го отежнуваат сообраќајот на патниот правец Македонска-Каменица-Кочани. Одроните се наоѓат на 100-150 метри пред таканаречениот каменолом во близина на местото „Драките“ Од Македонија пат истакнаа дека екипи...

Read more
Page 1 of 150 1 2 150