Регион

Се подготвува нов Закон за социјална заштита. Засегнатите не се консултирани

Се подготвува нов Закон за социјална заштита. Засегнатите не се консултирани

Министерството за труд и социјална политика во Предлог- законот за социјална заштита којшто е во завршна фаза на подготовка гиунапредува правата на лицата со попреченост, стои во денешното соопштение. Отсега...

Read more

Бројот на деца со дијабетес тип 2 е 10 пати повисок отколку што се мислело

Бројот на деца со дијабетес тип 2 е 10 пати повисок отколку што се мислело

Бројот на млади луѓе што страдаат од дијабетес тип 2 е речиси десет пати повисок отколку што претходно се мислело, открива најновата анализа. Состојбата, е многу поагресивна кај децата и...

Read more

Владата ке го контролора трошењето пари од Буџетите на општините.

Владата ке  го контролора трошењето  пари од Буџетите на   општините.

Владата со 50 милиони евра   го помага  раздолжувањето на општините во државата  и ке овозможи нивно  по релаксирано функционирање,  а  во иднина , трошењето на општинските пари ке го контролира...

Read more

Државата ќе им ги плаќа овчарите само на стопанствата. Сточарите – разочарани.

Државата ќе   им ги плаќа овчарите само на стопанствата.  Сточарите – разочарани.

Одлуката Министерството за земјоделие да им ги надоместува платите на овчарите само на стопанствата силно ги разочара сточарите поедници. Сметаат дека се прави голема неправда која дополнително ќе ги зголеми...

Read more

Ниските температури се голема заседа за лицата со кардиваскуларни проблеми.

Ниските температури   се голема заседа за лицата со кардиваскуларни проблеми.

Бранот на ниски температури е голем ризик и заседа за лицата со кардиоваскуларни проблеми. Драстичната температурна разлика инсистира на претпазливост.„Хронично болните се изложени на ризик, особено при нагол пад на...

Read more

Заврши реконструкцијата на регионалниот пат меѓу Чешиново-Облешево и Пробиштип

Заврши реконструкцијата на регионалниот пат меѓу Чешиново-Облешево и Пробиштип

Со поставувањето нов асфалтен слој во должина од 12 километри и со санирањето на пропустите за атмосферската вода и за каналската мрежа, заврши реконструкцијата на регионалниот пат што ги поврзува...

Read more

Нов ЕКГ апарат за Итната медицинска служба во Виница. Донација од Ротари клубот

Нов ЕКГ апарат за Итната медицинска служба во Виница. Донација од Ротари клубот

Нов ЕКГ апарат за Итната медицинска служба во Виница. Донација од Ротари клубот:„Една од целите на Ротари клубот Кочани - Виница е соработка и помагање во здравството. За таа цел...

Read more

Реконструирани 2,5 километри од улицата „Страшо Ербапче“

Реконструирани 2,5 километри од улицата „Страшо Ербапче“

Завршува асфалтирањето на улицата „Страшо Ербапче“, којашто го поврзува Кочани со Пониква. Реконструирани се 2,4 километри откај крстосницата кон Пониква, на влезот во Кочани, до клучката кај Бели:„За целосната реконструкција...

Read more
Page 148 of 149 1 147 148 149