Регион

ВМРО од Пробиштип побара граѓаните да стават крај на владеењето на СДСМ

ВМРО од Пробиштип побара граѓаните да стават крај на владеењето на СДСМ

ВМРО од Пробиштип побара, вбо недела,  граѓаните да стават крај на владеењето на СДСМ: „Добредојдени сте сите без оглед на вашата политичка припадоност да застанеме сите под едно знаме под...

Read more

Непочитување на Изборниот закон нема, се огласи денес штипскиот градоначалник откако Државната комисија за спречување корупција му поднесе прекршочна пријава.

Непочитување на Изборниот закон нема, се огласи денес штипскиот градоначалник откако Државната комисија за спречување корупција му поднесе прекршочна пријава.

„Јас имам непобитни факти, тоа значи дека имам Решение донесено на 12.12.2018 година, далеку пред распишувањето на претседателските избори. Со ова решение се потврдува дека ние како локална самоуправа, добиената...

Read more

Францускиот амбасадор во Делчево

Францускиот амбасадор во Делчево

Приоритетите на локалната власт, меѓуграничната соработка со Бугарија и зацврстување на демократијата како единствен пат кон НАТО  ЕУ , беа дел од темите на кои денес во Делчево  разговараат францускиот...

Read more

Берово доби нов зелен пазар

Берово доби нов зелен пазар

Од утре, 18 април, градскиот пазар во Берово, се враќа на старото место, во новоизграден модерен објект изграден на површина од 1.800 метри квадратни. Истиот  се состои од три модули,...

Read more

Ќе се реконструираат ски-лифтовите на Пониква

Ќе се реконструираат ски-лифтовите на Пониква

Комисијата за евалуација го избра концептот за проектот „Реконструкција на ски-лифтови на Пониква“ за натамошно развивање во регионален предлог-проект што ќе се реализира од фондот на проектот „Одржлив и инклузивен...

Read more

Над 200 средношколци од регионо беа дел од вториот семинар за иновации и дигирални технологии во Делчево

Над 200 средношколци од регионо беа дел од вториот семинар за иновации и дигирални технологии во Делчево

Над 200 средношколци од регионот беа дел од вториот семинар за иновации и дигирални технологии во Делчево: “Да стекнеме нови знаења за тоа како во иднина да го изградиме нашиот...

Read more

ВМРО јавно го прозива министерот Филипче. Бара одговори за иднината на кочанската болница

ВМРО јавно го прозива министерот Филипче. Бара одговори за иднината на кочанската болница

ВМРО јавно го прозива министерот Филипче. Бара одговори за иднината на кочанската болница: „ Г-не Министер, 1)Дали ќе има затворање на дел од Кочанската болница, како одредени одделенија? 2)Дали ќе...

Read more
Page 2 of 62 1 2 3 62