Регион

Медицинските струки најбарани и оваа година. Пресудни ли се хуманоста или сонот наречен странство

Медицинските струки најбарани и оваа година. Пресудни ли се хуманоста или сонот наречен странство

Почнаа уписите во средно. Медицинските струки најбарани и оваа година, па во средното во Штип, бројот на слободни места се пополни речиси уште првиот ден: „Од Вкупно 238 ученици за...

Read more

Министерот Сугаревски вели дека трча и работи. Дали ќе биде сменет, одлучува друг

Министерот Сугаревски вели дека трча и работи. Дали ќе биде сменет, одлучува друг

Голем  камен на неизвесност стои  над главите на сите  министри и директори на јавни препријатија. За само неколку дена  премиерот Заев ќе објави кој од сегашните вискои владини функционери  останува,...

Read more

Денеска е Задушница, река од народ на градските гробишта

Денеска е Задушница, река од народ на градските гробишта

Претесен денеска беше патот до вечните домови на покојните на градските гробишта. Мноштво граѓани од вчера попладне,а посебно од утринава, согласно верскиот обичај, масовно ги посетуваат вечните домови на покојните,...

Read more

ДО ПРВИ ЈУЛИ ПРИЈАВУВАЊЕ ИНТЕРЕС ЗА КОНСОЛИДАЦИЈА НА ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ

ДО ПРВИ ЈУЛИ ПРИЈАВУВАЊЕ ИНТЕРЕС ЗА КОНСОЛИДАЦИЈА НА ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ

До први јули 2019 година, може да се доставуваат изјави за интерес за учество во консолидација на земјоделското земјиште, информираат од ресорното министерство. На јавниот повик право на учество имаат...

Read more

40% од граѓаните сами си ги плаќат трошоците за лекување. Што со оние кои немаат пари а плаќале за здравство?

40% од граѓаните сами си ги плаќат  трошоците за лекување. Што со оние кои немаат пари а плаќале  за здравство?

40 % од граѓаните сами си ги плаќаат трошоците за  лекување. Овој процент  од експертите  се толкува како висок и тој е индикатор дека со здравствениот систем  кај нас нешто ...

Read more

Чиста вода за селата во М.Каменица

Чиста вода за селата во М.Каменица

Општина Македонска Каменица обезбедува чиста вода за пиење за селските средини. Започнати  се градежни активности за изградба на хлорни станици на селските водоводни системи и инсталирање на хлоринатори и опрема...

Read more
Page 28 of 115 1 27 28 29 115