Регион

Прес на ГДУ на Регионалниот пат до Пробиштип. На лице место одбележано двегодишното лажење дека патот ќе биде направен

Утре Осогово на пријателски меч со Вардар Неготино

Граѓанско демократската унија  денес на  половина  од регионалниот  пат  Штип-Пробиштип одржа прес конференција. Повод,  како што истакнаа, е очајната состојба на овој пат и лажните ветувања дека досега патот ќе...

Read more

Пијанечко-Малешевскиот крај идеален за одгледување лешници. Парите се враќаат најдоцна за три години

Пијанечко-Малешевскиот крај идеален за одгледување лешници. Парите се враќаат најдоцна за три години

Со почетна инвестиција од околу 2.-3.000 евра, може да се стартува одличен бизнис со одгледување на лешници. Потребно е мал почетен капитал, сонце, вода, варовита земја и желба. Работа нема...

Read more

Готова тех. документацијата за бањата во с. Бање

Готова тех. документацијата за бањата во с. Бање

Завршена е техничката докуементација со физибилити студија за рехабилитација и ставање во функција на бањскиот комплекс во селото Бања, во општина Чешиново-Облешево. Ова отвора простот за барање инвеститор кој ќе...

Read more

9 автобуси од регонот што превезувале патници биле технички неисправни

9 автобуси од регонот што превезувале патници биле технички неисправни

9 технички неисправни возила вршела јавен превоз на патрнииц на територијата на источниот регион. Ова го покажале засилените акциски контроли на полицијата за техничка исправност на возилата. Со контролата се...

Read more

Во Караорман учениците се греат на дрва. Родители реагираат на преголема загаденост на воздухот.

Во Караорман учениците се греат на дрва.  Родители реагираат на  преголема загаденост на воздухот.

Во штипското село Караорман учениците се греат на дрва , печките се стари а воздухот е со голема концентарција на јаглероден диоксид,  јавно се жалеше вчера  родител  преку ТВ СТар....

Read more

Како да се профитира од текстилниот отпад. 120 илјади евра вреден текстил се фрлаат на штипската депонија

Како да се профитира од текстилниот отпад. 120 илјади евра вреден текстил се фрлаат на штипската депонија

Безмалку 120 илјади евра годишно се фрлаат на штипската депонија. Толкава е вредноста на фрлениот текстилен отпад од штипските конфекции, тврдат експертите за ТВ Стар. Ова е мотив, научната фела...

Read more
Page 29 of 64 1 28 29 30 64