Регион

Кочани ги прогласи првенците на генерацијата

Кочани ги прогласи првенците на генерацијата

Денеска во Кочани беа прогласени најдобрите ученици на генерацијата од сите основни и средни училишта. По тој повод градоначалникот Николчо Илијев им додели награди и признанија за постигнатиот успех „Навистина...

Read more

Мајка од Кочани пријавила сексуална злоупотреба врз 15 годишната керка од постар маж

Мајка од Кочани пријавила  сексуална злоупотреба врз 15 годишната керка од  постар маж

Мајка од Кочани во полицијата   пријавила сексуална злоупотреба врз нејзината 15 годишна керка. Според неа, 64 годишниот Т.Г.  ја превезувал нејзината  керка и притоа  ја допирал  на повеке места по...

Read more

Голем проблем за текстилците. Странците се повлекуваат поради зголемената минимална плата

Голем проблем за текстилците. Странците  се повлекуваат  поради  зголемената минимална плата

Полека но сигурно текстилните компании во државата се соочуваат со голем проблем .  Се почесто странските партнери ги намалуваат  нарачките  или комплетно се повлекуваат. „Очигледно дека проблем има затоа што...

Read more

Волонтери од Шпанија, Франција и Италија реновираат куќи во делчевски Истевник

Волонтери од Шпанија, Франција и Италија реновираат куќи во делчевски Истевник

Волонтери од Шпанија, Франција и Италија реновираат куќи во делчевски Истевник. Првиот предизвик им е куќа стара 200 години, која се обидуваат да ја вратат во изворна состојба: „Првиот експериментален...

Read more

Лани била лоша година за тендерите. Тие што даваат и тие што земаат, сметките не си ги нашле

Лани била лоша година за тендерите. Тие што даваат и тие што земаат, сметките не си ги нашле

Лани била лоша година за тендерите. Тие што даваат и тие што земаат, сметките не си ги нашле, а статистиката бележи рекорден број на приговори кога во прашање е спроведувањето...

Read more
Page 30 of 115 1 29 30 31 115