Регион

Прекршочни пријави за 18 градоначалници од Државната комисија за спречување корупција

Прекршочни пријави за 18 градоначалници од Државната комисија за спречување корупција

Државата комсија за спречување корупција поднесе пријави против 18 градоначлници.  Сите тие не дооставиле  анкетни листови и изјави за судир на интереси, изјави денес претседателката Билјана Ивановска. Петмина градоначалници, посочи...

Read more

Здравстевниот дом од Пробиштип треба да плати 200.000 евра поради погрешно лекување на дете

Здравстевниот дом од Пробиштип треба да плати 200.000 евра поради погрешно лекување на дете

Здравстевн дом од Пробиштип треба да плати 200.000 евра отштета поради погрешно лекување на дете. Ваква пресуда донесе Основниот суд во Штип, по тужба од страна на родителите на детето...

Read more

Недостатокот на медицински сестри голем. Блокирано е работењето на ординациите во Истокот

Недостатокот на медицински сестри голем. Блокирано е  работењето на ординациите во Истокот

Недостигот од медицински сестри веќе е голем проблем во Регионот. Вчерашниот протест на приватните лекари во Виница и Кочани е резултат токму на кусокот на среден медицински кадар. Последица на...

Read more

Цените се повисоки, тежината се помала. Скриена инфлација ни ги троши парите

Цените се повисоки, тежината се помала. Скриена  инфлација ни ги троши парите

Цените се повисоки, тежината се помала. Скриена инфлација ни ги троши парите. Ова особено се однесува на прехранбените продукти кои трпат измени во цената и тежината речиси секојдневно. Колку за...

Read more

Голем гест на Витаминка. Три месеци скратено работно време за родителите што се враќаат од породилно отсуство

Голем гест на Витаминка. Три месеци скратено работно време за родителите што се враќаат од породилно отсуство

Голем гест на македонскиот бренд Витаминка, кој е новиот сопственик на фабриката за масло Брилијант во Штип.  Отсега, сите родители на кои им завршува породилното отсутсво, со одлука на Одборот...

Read more

Виничанка укасана од куче

Виничанка укасана од куче

Мајка од винчко Градеца пријавила во поливција дека нејзината малолетна ќерка била укасана од куче , сопственост на жител на истото село. Кучето било пуштено надвор без надзор и заштипта...

Read more

Протестна поддршка на матичните лекари од Кочани и Виница

Протестна  поддршка на матичните лекари од Кочани и Виница

Неисплаќањето на капитацијата од страна на Фондот за здравство на приватна здравствена ординација во Виница беше причина матичните лекари од приватна пракса од Виница и Кочани да организираат мирен протест....

Read more

Реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“ доведени во прашање. Општината незадоволна од квалитетот на работа

Реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“ доведени во прашање. Општината незадоволна од квалитетот на работа

Динамиката и квалитетот на реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“ доведени во прашање. На месец и половина до истекот на продолжениот рок за реконструкција на надворешноста на овој објект,...

Read more
Page 45 of 89 1 44 45 46 89