Регион

Делчевец изгреба „Златна треска“ вредна 100 илјади денари

Делчевец  изгреба „Златна треска“ вредна 100 илјади денари

Делчевци повторно ја пронајдоа среќата во грепките на Лотарија на Македонија. По двете добивки изгребани во играта „Дијамант“, што беа вредни 600 илјади денари, делчевецот Мустафа е новото среќно лице...

Read more

Почнаа подготвителните работи на Боров Дол. Обезбедена егзистенција за близу 600 рудари

Почнаа подготвителните работи на Боров Дол. Обезбедена егзистенција за близу 600 рудари

Со потпишување на договорите за изградба на нови објекти и пропратна инфраструктура, започнаа подготвителните работи за отворање на рудникот Боров Дол. Во него, ќе бидат инвестирани околу 50 милиони евра:...

Read more

Половина милион ден. за бездомните кучиња во Кочани

Половина милион ден. за бездомните кучиња во Кочани

Половина милион денари или 20 % повеќе од лани, годинава одобри општина Кочани за справување со кучињата скитници. Средствата се наменети за одржување на соодветно прифатилиште на ангажираниот оператор, обезбедување...

Read more

21 стипендија од Делчево за ученици и студенти

21 стипендија од Делчево за ученици и студенти

12 средношколци и 9 студенти денес потпишаа договор со општина Делчево за добивање на стипендии. Општината годинава имаше обезбедено средства за 24 стипендии. Според критериумите, Комисијата одлучи да се доделат...

Read more

Приватни компании донираа телевизори за ДГ „Г. Делчев“ – Виница

Приватни компании донираа телевизори за ДГ „Г. Делчев“ – Виница

Приватни компании донираа 6 телевизори за потребите на јаслениот дел на градинката „Гоце Делчев“ во Виница: „Како дел од новогодишните и божикни донации, добивме 6 телевизори кои ќе бидат ставени...

Read more

Истекува рокот за конкурирање за двете мерки за инвестиции во земјоделството од ИПАРД 2 Програмата

Истекува рокот за конкурирање за  двете мерки за инвестиции во земјоделството од  ИПАРД 2 Програмата

На 29-ти овој месец истекува рокот за поднесување на барања за мерката 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“. Рокот за поднесување на...

Read more

Само 25 семејства од Источниот регион добија субвенции за набавените печки за пелети

Само  25 семејства од Источниот регион  добија субвенции за набавените печки за пелети

Само 25 семејства од Источниот регион   ке добијат  субвенции за набавените печки за пелети што преку конкурс  ги  вети  Министерството за економија. За стимулирање  на еколошки  топлински извори  Министерството предвиде...

Read more
Page 64 of 77 1 63 64 65 77