Регион

Кочанец меѓу наградените претприемачи

Кочанец меѓу наградените претприемачи

На традиционаланата манифестација Претприемач на годината вокатегоријата микро претпријатија првонаграден е Сашко Андонов од „Течко Нет“ одКочани, компанија со примарна дејност компјутерско програмирање и e-commercedevelopment и развиена мрежа на локални...

Read more

Државата и Општината Македонска Каменица бараат кров за Стоиле Стоилов

Државата и Општината Македонска Каменица бараат кров за Стоиле Стоилов

Државата и Општината Македонска Каменица бараат кров за Стоиле Стоилов од Цера кој пред два дена беше пронајден презмрзнат и итно хоспитализиран во Штипската болница. Стоиле овде ќе остане уште...

Read more

Големиот одрон на патниот патот Македонска Каменица Делчево се уште нерасчистен

Големиот одрон на патниот патот Македонска Каменица Делчево се уште нерасчистен

До изготовката на овој рапорт, се уште е во прекин сообраќајот на делницата Македонска Каменица – Делчево на магистралата А 4, информира за ТВ Стар, раководителот на штипската подружница на...

Read more

Наредната година Виница за потребите на граѓаните ќе троши 1,7 милиони евра

Наредната година Виница за потребите на граѓаните ќе троши 1,7 милиони евра

Наредната година Виница за потребите на граѓаните ќе троши 107,6 милиони денари, односно 1,7 милиони евра. Ова е основниот буџет на Општината наменет исклучиво за инвестиции, а кои беше усвоен...

Read more

Градоначалниците од Регионот денес се договараа за новата депонија

6 медали од 6 борачи за Олимпија во Крагуевац

Градоначалниците од Регионот денес се договараа за новата депонија која треба да се гради кај светиниколско Мечкуевци. Постапката за изградба на ова депонија се води неколку години наназад и сега...

Read more

Студот стегна силно. Хроничните и срцево болните да внимаваат

6 медали од 6 борачи за Олимпија во Крагуевац

Студот стегна силно. Хроничните и срцево болните да внимаваат. Ниските температури се опасни за нивното здравје, предупредуваат лекарите: „Редовно да ја земаат терапијата, даизбегнувата излегување надвор кога е најладно, добро...

Read more

Отворена пратеничка канцеларија на Јагода Шахпаска во Берово

Екипата на Миоки прва на Државното екипно џудо првенство во Кочани

Пратеничката Јагода Шахпаска доби пратеничка канцеларија во општинската зграда на општина Берово. истата ќе работи секој ден од 9.00-14.00 часот, а е на располагање на жителите од Берово и Пехчево:...

Read more
Page 73 of 77 1 72 73 74 77