Регион

Општина Пехчево со најголема превработеност

Општина Пехчево со најголема превработеност

Општина Пехчево е со најголема превработеност на локалната администрација во источниот регион. Наместо оптималните по еден административец на 1.000 жители, овде работат по 5-мина на секои 1.000 жители. Во истовреме,...

Read more

Мицковски во посета на Заедницата на инвалидски здруженија.

Мицковски во посета на Заедницата на инвалидски здруженија.

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицковски денес беше во посета на Заедницата на инвалидски здруженија во Штип. Целта на   посетата беше  разговор за  функционирњето и проблемите со кои здруженијата се...

Read more

Ограбен манастирот во с. Сарчиево

Ограбен манастирот во с. Сарчиево

Пари и бакарни предмети се украдени од манастирот Сета Петка во штипското село Сарчиево, откако претходно е скршена манастирската врата. Кражбата во полиција ја пријавил член на црковниот одбор, а...

Read more

Тројца ученици од Каменица на државни натпревари

Тројца ученици од Каменица на државни натпревари

Тројца ученици од каменичката деветолетка  „Св. Кирил и Методиј” обезбедија учество на државни натпревари. Ученичката Ања Спасевска од VII одд. како најдобра на регионалниот натпревар се пласира на републички натпревар...

Read more

19 Фирми од Регионот биле тресени од Инспекција по налог на Хелсиншки. За две години работничките поплаки зголемени за 300%

19 Фирми од Регионот  биле тресени од Инспекција по налог на Хелсиншки. За две години  работничките поплаки  зголемени за 300%

Дури 19 фирми од Источниот регион биле   тресени од  Трудова инспекција  а по налог на Хелсиншкиот комитет за човекови права. Инспекторите работеле во Кочани, Штип, Делчево и Пробиштип  за каде...

Read more
Page 75 of 128 1 74 75 76 128