Регион

Догодина, за потребите на граѓаните Штип планира да троши 5,6 милиони евра

Одбележани 50 години ФК „Каменица Саса“

Догодина, за потребите на граѓаните, Штип планира да троши 5,6 милиони евра, односно нешто над 350-360 милиони денари. Ова е сумата која Општината има право да ја планира, согласно новиот...

Read more

За една година, Македонска Каменица врати долг од 30 милиони денари и реализира крупни инфраструктурни проекти, се пофали градоначалничката Стаменкова

Одбележани 50 години ФК „Каменица Саса“

За една година, Македонска Каменица успеа да врати долг од 30 милиони денари и да реализира крупни инфраструктурни проекти. Вака градоначалничката Соња Стаменкова го почна својот отчет пред своите сограѓани,...

Read more

ГРАНИЧЕН ПРЕМИН ДЕЛЧЕВО: Бил фатен со дрога па ја голтнал. Починал на лице место

ГРАНИЧЕН ПРЕМИН ДЕЛЧЕВО: Бил фатен со дрога па ја голтнал. Починал на лице место

Триесет и две годишник со иницијали Д.А од Злетово си го одзел животот откако на граничниот премин Делчево бил фатен со дрога, по што ја проголтал. Сега веќе починатиот со патничко...

Read more

Просечната плата во Македонија, двапати помала од минималната во некогаш братската Словенија

Просечната плата во Македонија, двапати помала од минималната во некогаш братската Словенија

Бројки за депресија. Просечната плата во Македонија е за речиси  двапати помала од минималната во некогаш братската Словенија. Кај нас, во моментов просечната плата е околу 390 евра, додека од...

Read more

За 70% од пазарната цена се продават 30 во Штип и 6 општетсвени станови во Кочани

За 70% од пазарната  цена  се продават  30 во Штип и 6 општетсвени станови  во Кочани

За 30% од пазарната цена  се продаваат 30 општествени  станови во Штип и 6 во Кочани.  Владата ја продолжи одлуката за продажба  откако  остана  незадоволна од пријавениот  број на заинтересирани...

Read more

Привршуваат инфраструктурните работи во Кочани за оваа година

Привршуваат инфраструктурните работи во Кочани за оваа година

Со изградбата на улиците „Блаже Поп Арсов“, „Ѓорѓи Пулевски“ и „Кресненско востание“ се заокружува реализацијата на инфраструктурните активности во Кочани за 2018 година. Улицата „Блаже Поп Арсов“  е проект вреден ...

Read more

Делчевци од први Јануари наредната година ќе пијат поскапа вода за пиење

Жителка на с. Стар Kараорман, по пад од приколка заврши на Отропедија

За три денари, граганите на Делчево од први Јануари наредната година ќе пијат поскапа вода за пиење. Ова мегудругото стои во  одлуката изгласана на последната седница на општинскиот Совет на...

Read more
Page 86 of 88 1 85 86 87 88