Регион

За 70% од пазарната цена се продават 30 во Штип и 6 општетсвени станови во Кочани

За 70% од пазарната  цена  се продават  30 во Штип и 6 општетсвени станови  во Кочани

За 30% од пазарната цена  се продаваат 30 општествени  станови во Штип и 6 во Кочани.  Владата ја продолжи одлуката за продажба  откако  остана  незадоволна од пријавениот  број на заинтересирани...

Read more

Привршуваат инфраструктурните работи во Кочани за оваа година

Привршуваат инфраструктурните работи во Кочани за оваа година

Со изградбата на улиците „Блаже Поп Арсов“, „Ѓорѓи Пулевски“ и „Кресненско востание“ се заокружува реализацијата на инфраструктурните активности во Кочани за 2018 година. Улицата „Блаже Поп Арсов“  е проект вреден ...

Read more

Делчевци од први Јануари наредната година ќе пијат поскапа вода за пиење

Жителка на с. Стар Kараорман, по пад од приколка заврши на Отропедија

За три денари, граганите на Делчево од први Јануари наредната година ќе пијат поскапа вода за пиење. Ова мегудругото стои во  одлуката изгласана на последната седница на општинскиот Совет на...

Read more

Бактериолошки загадена водата во кочанското село Полаки

Бактериолошки загадена водата во кочанското село Полаки

Водата од водоводот во кочанското планинско село Полаки е неисправна за пиење, поради што е издадена забрана за нејзина употреба. Според анализите на Центарот за јавно здравје од Кочани, регистрирано...

Read more

Од денес општините ке преговараат со доверителите колкав дел од долгот да им вратат.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Од денес сите 11 општини од Источниот регион  со доверителите  преговараат колкав дел од долгот да им вратат.   Овие преговори  се случувааат откако Владата одлучи на општините да им  покрие...

Read more

За 4.000 евра ветувал работа во Германија и добил кривична пријава

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Полицијата од Делчево поднесе кривична пријава против Д.К. (31) од Неготино, за сторено кривично дело „измама". Тој од 19 до 26 септември лажно се претставувал какодиректор кој раководи со проекти...

Read more

Се подготвува нов Закон за социјална заштита. Засегнатите не се консултирани

Се подготвува нов Закон за социјална заштита. Засегнатите не се консултирани

Министерството за труд и социјална политика во Предлог- законот за социјална заштита којшто е во завршна фаза на подготовка гиунапредува правата на лицата со попреченост, стои во денешното соопштение. Отсега...

Read more
Page 99 of 101 1 98 99 100 101