90 % од Албанците се во тешка економска криза !

Двојните стандарди на ЕУ и САД: Не го поддржуваат бојкотот на опозицијата во Албанија ?!

Додека политичката дебата е фокусирана на нефункционирањето на Уставниот и Врховниот суд и слични прашања, економската ситуација на албанските граѓани е безнадежна, a земјата во длабока економска криза, изјави лидерката...

Read more

ВИДЕО: Македонци во Италија, третирале други Македонци како робови – Им давале пола пари и не им ги давале пасошите !

ВИДЕО: Македонци во Италија, третирале други Македонци како робови – Им давале пола пари и не им ги давале пасошите !

Петмина Македонци и еден Бугарин се yaпceни во Северна Италија во градот Алба поради фaлcификyвaњe на документи и потикнување нeлeгaлнa мигpaциja, во aкциjaтa „Сонце", информираат италијанските медиуми. Семејство од градот...

Read more

ВИДЕО: Романец сам направил еден метар пат, за да и покаже на власта колку инфраструктурата е лоша !

ВИДЕО: Романец сам направил еден метар пат, за да и покаже на власта колку инфраструктурата е лоша !

Бизнисменот Стефан Мандачи од романскиот град Сучава го изгради најкраткиот автопат во светот, долг еден метар, во знак на протест против недостигот од сообраќајна инфраструктура. „Ние сме најсиромашниот регион на...

Read more

Евакуација во зградата на Европската комисија во Брисел, поради закана за бомба !

Евакуација во зградата на Европската комисија во Брисел, поради закана за бомба !

Десетина работници од ЕУ администрацијата во Брисел се евакуирани од канцелариите поради дојава за бомба.40 лица се евакуирани од зградата на Европската комисија поради страв од можна експлозија. Полицијата огради...

Read more

Кина не сакала грчка компанија да го користи терминот „Македонија“ без дозвола на соседот од „север“ !?

Кина не сакала грчка компанија да го користи терминот „Македонија“ без дозвола на соседот од „север“ !?

Кина, на 23 минатиот месец, одбила барање од грчка компанија за употреба на терминот „македонско“, со образложение дека потребна е дозвола за употреба од соседната земја, откри Мариа Спираки, портпаролката...

Read more
Page 78 of 116 1 77 78 79 116