Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип. Немилиот настан сеслучил вчеравечер. Само присебноста на оштетените и брзата интервенција напожарникарите спречиле поголема штета и евентуално повредени лица. Првичнитепретпоставки за избувнување на...

Read more

Денес е Мегународен ден на човековите права. Кој ги почитува а кој најмногу ги гази?

Денес е Мегународен ден на човековите права.  Кој ги почитува  а кој најмногу ги гази?

Денес е Мегународен ден на човековите  права.  Права за кои се зборува секојдневно преку целата  година  но  веројатно, колку повеке за нив се зборува, толку повеке тие  не се почитуваат.  ...

Read more

Со Уставните измени Македонија прави историски чекор, изјави денес премиерот Заев во Штип.

Со Уставните измени Македонија прави историски чекор, изјави денес  премиерот Заев во Штип.

Со Уставните измени  Македонија  прави историски чекор во  својата евроатланстка перспектива, изваји денес премуиерот Зоран Заев на четвртатта јавна диоскусија  во врска со уставните измени која се одржа денес во...

Read more

10 ГОДИНИ ОТСЕК ЗА ПРЕВЕНЦИЈА

10 ГОДИНИ ОТСЕК ЗА ПРЕВЕНЦИЈА

Вака денес отсекот за превенција при секоторот за внатрешни работи Штип одбележа 10 години од постоењето, токму по тој повод денес се одржа акција за превентивна сообраќајна активност. „Отсекот за...

Read more

СДСМ ништо не работи. ВМРО досега ќе ја изградеше клиничката болница, тврди опозицијата

СДСМ ништо не работи. ВМРО досега ќе ја изградеше клиничката болница, тврди опозицијата

СДСМ ништо не работи. ВМРО досега ќе ја изградеше клиничката болница. Со вакви обвинувања излегоа денес на прес конференција од локалниот огранок на најголемата опозициона артија во Државата:„Две години на...

Read more

Зошто Бетон Штип ја “ бетонира “ изградбата на Клиничката болница до 2020?

Зошто Бетон Штип  ја “ бетонира “ изградбата на Клиничката болница до 2020?

Иако последниот рок беше крајот на оваа година, Новата зграда на Клиничката болница Штип за вселување ке биде оспособена дури во 2020 година, изјави минситерот за здравство Венко Филипче. „Ние...

Read more

„Благој Ѓорев“ и „Витаминка“ ќе го враќаат сончогледот на нивите во Регионот

„Благој Ѓорев“ и „Витаминка“  ќе го враќаат сончогледот на нивите во Регионот

„Благој Ѓорев“ и „Витаминка“ ќе го враќаат сончогледот на нивите во Регионот. Двата најголеми производители на масло за јадење во државата се со намера да го поттикнат домашното производство на...

Read more

Дебата – практичен начин за надградба на студентската едукација

Дебата – практичен начин за надградба на студентската едукација

Дебатите се добра форма за практична дополнителна едукација на студентите. Со нив, теоретската стекната наобразба добива повеќе на важност и применливост, тврдат надлежните од Правниот факултет при УГД Штип.Ова е...

Read more
Page 102 of 102 1 101 102