Горѓи Џонов (57) е починатиот штипски пожарникар ! Гаснел пожар на оџак во соба со неисправен апарат !?

Горѓи Џонов (57) е починатиот штипски пожарникар ! Гаснел пожар на оџак во соба со неисправен апарат !?

Горѓи Џонов, искусен пожарникар на возраст од 57 години почина доцна попладнево при гаснење на пожар во стан на шести кат на улицата „Браќа Даневи“ во Штип. Противпожарната служба примила...

Read more

Во Штип расне граѓанската неодговорностн, а сите сметки Исар ги плаќа со куп пари

Во Штип  расне граѓанската  неодговорностн, а сите сметки Исар  ги плаќа со куп пари

Во Штип  расне граѓанската неодговорност при  користењето на  комуналната  инфраструктура, а  ЈП „Исар“ се почесто интервенира  во отстранувањто на дефекти.  Вчера, службите на „Исар“ го отстранија  последниот голем дефект  чиј...

Read more

Штип го одбележа патронот на градот Свети Никола

Штип го одбележа патронот на градот Свети Никола

Со света архиерејска литургија во соборниот храм Свети Никола на која чиночалствуваше поглаварот на МПЦ господин господин Стефан општина Штип денес продолжи со одбележување на патронот на градот Свети Никола...

Read more

Жител од селото Цера пронајден премрзнат. Во последен момент е спасен во Штипската клиничка болница

6 медали од 6 борачи за Олимпија во Крагуевац

63 годишниот Стоиле Столиов  од селото Цера  во Штипската клиничка болница е спасен во последен момент. Него,  премрзнат и немоќен го пронашол  непознат  во дворот  од шупата   каде што Стоилов...

Read more

За обиколницата и изградба на нови улици Штип ќе издвои најмногу пари досега

6 медали од 6 борачи за Олимпија во Крагуевац

За обиколницата и изградба на нови улици , Штип ќе издвои најмногу пари досега. Вкупно, за оваа намена од општинскиот буџет се испланирани еден милион евра. Годинава, изградбата на првата...

Read more

(ОБНОВЕНО) Генералот Стојанче Ангелов, добитник на орденот „Свети Никола“

6 медали од 6 борачи за Олимпија во Крагуевац

Генералот Стојанче Ангелов е годинашниов добитник на орденот „Свети Никола“, што го доделува општина Штип. Орденот, Ангелов го заслужил со својата пожртвуваност како бранител и својот ангажман како политичар, стои...

Read more

Поетско читање за Ацо Шопов

6 медали од 6 борачи за Олимпија во Крагуевац

По повод 95 години од раѓањето, денес во штип се одржа поетско читање за Ацо Шопов: „ОВде сме пред бистата на поетот, каде нашичитатели рецитирата песни посветени на Ацо Шопов,...

Read more
Page 109 of 113 1 108 109 110 113