Православните верници денес слават три големи празници

Православните верници денес слават три големи празници

Денешниот ден е посебен за верниците од православна веросиповед. Се слават три големи празници: „Денес се слави Обрезаниа на Господ исус Христос, свети Васиелие Велики и Стара Нова година“, појасни ...

Read more

Стотина семејства од Штип зовреа зашто од куќите направија кафези . Јавно бараат од полицијата да ги заштити од дрски крадци и насилници Роми.

Стотина семејства од Штип зовреа зашто од куќите направија кафези . Јавно бараат од полицијата да ги заштити од дрски крадци и насилници Роми.

Стотина семејства  од штипската улица Панче Карагозов  се вознемирени револтирани до зовривање. Јавно бараат од полицијата  да ги заштити од дрски крадци и насилници Роми. Немаме живот. Еве тука живеам...

Read more

Во штипскиот затвор, пронајдена марихуана кај затвореник од Кочани !

Во попладневните часови во текот на вчершниот ден раководител на смена во КПД затвор Штип пријавил дека при извршен претрес на ќелија кај 28-годишниот Ц.М. од Кочани во полуотвореното одделение...

Read more

Цел Штип е поканет за одбележување на Василица во Железничка.

Рано утринава Пробиштипјанец со Мерцедес сомлел 4 возила а себе се испратил во  Штипската клиничка болница.

Суроварскиот оган од познатата  штипска населба Железничка утре повторно ке биде голем.  Можеби досега и најголем зашто организацијата  оваа година  е подобра  од сите досегашни. По повод 25 години одржување...

Read more

Болницата во Штип уште се гради, а Министерството се фали со нова опрема за неа

Рано утринава Пробиштипјанец со Мерцедес сомлел 4 возила а себе се испратил во  Штипската клиничка болница.

Новиот објект на штипската Клиничка болница уште не е ни до половина,  а ресорното министерство уште отсега се фали , дека истиот ќе го опреми со најсовремена медицинска опрема. Сега...

Read more

Државата повторно искомликува. Едни не го сакаат -други го бараат Законот за пазари

Државата повторно искомликува. Едни не го сакаат -други го бараат Законот за пазари

Групацијата на организатори на пазари не го поддржува Законот за пазари во неговата последна варијанта.  Според претставници на пазарите измените во Законот  на нив ќе им го намали прометот за...

Read more
Page 16 of 28 1 15 16 17 28