УГД: Промоција на книга на Т. Нацев

УГД: Промоција на книга на Т. Нацев

Денес на Штипскиот универзитет беше промовирана книгата „Ранохристијанската архитектура на источните области на Република Македонија“ од професорот Трајче Нацев: „Сето она кое е напишано внатре во книгата тоа припаѓа на...

Read more

Штипските пожарникари синоќа цела ноќ бараа жена покрај Брегалница.

Штипските пожарникари    синоќа  цела ноќ бараа жена покрај Брегалница.

Дежурната противпожарна екипа синока речиси цела нок барала жена покрај  Брегалница  во делот од улицата Балканска па до Ново Село. Нив на нозе ги кренал повик од  силно вознемирена  керка....

Read more

Отчет на градоначалникот Бочварски, Штип две години се развиваше

Отчет на градоначалникот Бочварски, Штип две години се развиваше

Изминатите две години Штип успешно се развиваше изјави градоначалникот на Штип Благој Бочварски во отчетот за неговиот изминат половина мандат „Ги поставивме темелите на развојот на Штип.Нема да бидам градоначалник...

Read more

Прес на СДСМ: Државата инвестираше над 17 милиони евра во образованието

Прес на СДСМ: Државата инвестираше над 17 милиони евра во образованието

Државата инвестираше над 17 милиони евра во образованието, рекоа денес на прес од штипскиот огранок на СДСМ: „Во рамки на Проектот за развој на вештини и поддршка на иновации поддржан...

Read more

Светски ден на остепороза

Светски ден на остепороза

Жените над 60 години се најзастапена група на пациенти кои заболуваат од Остеопороза. Ова меѓудругото беше кажано денес на предавање во Штип, а по повод светскиот ден на Остеопороза „Најпогодени...

Read more

Поради непримена вакцина детето на Зоран Мијалков од Штип сеуште не тргнало на училиште. Ќе го запишува со адвокат.

Поради непримена вакцина  детето на Зоран Мијалков од Штип сеуште не тргнало на училиште. Ќе го запишува со адвокат.

Детето на Зоран Мијалков од Штип, претседателот на  здружението Сплотени срца, сеуште не тргнало на училиште. Иако од почетокот на учебната година поминаа два месеци , малиот Никола сеуште не...

Read more

Професорката Марија Максимова од Штип е најдобар наставник на бившите ЈУ простори

Професорката Марија Максимова од Штип е најдобар наставник  на бившите ЈУ простори

Професорката  по пијано Марија Максимова од СОУ „Сергеј Михајлов“ во Штип е меѓу најдобрите наставници  на бившите ЈУ простори. Во конкуренција од 72-ца свои колеги од државите од поранешна Југославија,...

Read more
Page 2 of 103 1 2 3 103