Спасот за Брегалница започнува од денес. Пуштена е најголемата пречистителна станица

Спасот за Брегалница започнува од денес. Пуштена е најголемата пречистителна станица

Со 21 милион инвестирани швајцарски франци денес е пуштена во употреба најголемата прeчистителна станица за вода во регионот. Отсега таа ќе ги прочистува водите на Брегалница со што реката која...

Read more

ВМРО ДПМНЕ не ја сака Северна за име на градинките во Штип. Точката за преименување ја напушти но СДСМ планираното , го заврши.

ВМРО ДПМНЕ не ја сака Северна за име на градинките во Штип. Точката за  преименување ја напушти но СДСМ  планираното , го заврши.

ВМРО ДПМНЕ не ја сака Северна за воведно име на градинките во Штип а точката за преименување ја напуштија со образложение на координаторот Иван Јорданов. „Нема да ја политизираме точката...

Read more

ГДУ шеретски денес го поздрави проектот Брана на Отиња. Очекуваат вистинска реализација

ГДУ шеретски денес го поздрави проектот Брана на Отиња. Очекуваат вистинска реализација

ГДУ шеретски денес го поздрави проектот Брана на Отиња. Очекуваат вистинска реализација: „ Ние од ГДУ би сакале да го поздравиме  проектот брана на река Отиња! Искрено се надеваме дека...

Read more

СВР: Контрола на возачи на мопеди и мотоцикли

СВР: Контрола на возачи на мопеди и мотоцикли

Полициската станица за безбедност во патниот сообраќај Штип спроведе засилена акциска контрола на возачи на мопеди и мотоцикли. Од извршената контрола констатирани се 14 прекршоци. Санкционирани се и 22 останати...

Read more

Кучето Брена, односно Бренда има длабоко хумана животна биографија. Со тешко срце ја заспа човекот кој и го спаси животот .

Кучето Брена, односно Бренда има длабоко хумана животна  биографија.  Со тешко срце  ја заспа човекот кој и го спаси животот .

Животната биографија на вчера еутаназираното куче Брена, односно Бренда   е интересна од повеќе аспекти а  веројатно  најмногу поради тоа што  околу ова куче јавност имало секогаш. Имено, ретко кој може...

Read more

Солидарен фонд ќе помага на лицата со ретки болести во Штип

Солидарен фонд ќе помага на лицата со ретки болести во Штип

Идејата за Солидарен фонд повторно доби поддршка од Штипскиот совет. Откако, вакво тело претходно беше формирано, но во пракса тоа не даде очекувани резултати, советот денес повторно гласаше за негово...

Read more

Каде е новата сала за борачите на Балканец, праша ВМРО? Правиме проекти, а не долгови – возвратија од Општината

Каде е новата сала за борачите на Балканец, праша ВМРО? Правиме проекти, а не долгови – возвратија од Општината

Каде е новата сала за борачите на Балканец, прашаа на прес конференција од штипскиот огранок на  ВМРО ДПМНЕ: „Зборуваме за онаа сала која на сите состаноци со спортските работници во...

Read more
Page 2 of 72 1 2 3 72