За 50г. од матурата меѓу своите ученици од Турција дојде и Реџаи Газилер – омилениот класен раководител

За 50г. од матурата меѓу своите ученици од Турција дојде и Реџаи Газилер – омилениот класен раководител

Малку време за многу тоа  да се поприкаже, да се подсети како по половина век, е да се биде повторно во овој ученички ходник во средното текстилно училиште. Матурантите од...

Read more

Најголемиот капитален објект на штипскиот градоначалник е уличка широка одвај два метра, обвини ВМРО

Најголемиот капитален објект на штипскиот градоначалник е уличка широка одвај два метра, обвини ВМРО

Најголемиот капитален објект на штипскиот градоначалник е уличка широка одвај два метра, обвини на прес локалниот огранок на ВМРО ДПМНЕ: „ Се наоѓаме на местото, каде Градоначалникот го реализираше најголемиот...

Read more

18 граѓански организации се здружија во борба против корупцијата

18 граѓански организации се здружија во борба против корупцијата

18 граѓански организации од државата, се здружија во борба против корупцијата, формирајќи заедничка платформа. Дел од нивните активности и заложби за поттикнување на граѓаните да пријават корупција, тие денес презентираа...

Read more

Пожар ја одложи показната вежба на ТППЕ – Штип

Пожар ја одложи показната вежба на ТППЕ – Штип

Пожар во угостителски објкет ја одложи за денес планираната показна вежба на штипските пожарникари: „Беше опожарена кујната на еден угостителски објект, наши екипи интервенираа веднаш, пожарот бргу е изгаснат. Има...

Read more

Крадци во Штип оставија дуќан без струја.Отсечени и украдени електричните кабли

Крадци во Штип оставија дуќан без струја.Отсечени и украдени електричните кабли

Крадци во Штип оставија дуќан без струја.Отсечени и украдени  се  електичните кабли а крадците биле безобразни до крај па со себе ги однеле и доводните кабли. Со ова безуслови за...

Read more

Седуммина од Морбили завршија на Инфективно во штипската клиничка болница

Седуммина од Морбили завршија на Инфективно во штипската клиничка болница

Шестчлено семејство од Карбинци заврши на Инфективното одделение во штипската Клиничка болница, откако лекарите детектираат дека се заразени од морбили, односно од  мали сипаници: „Во моментов во КБ Штип, на...

Read more
Page 24 of 79 1 23 24 25 79