Бившиот министер на ВМРО, Мисајловски тврди – СДСМ многу зборуваат ништо не прават

Бившиот министер на ВМРО, Мисајловски тврди – СДСМ многу зборуваат ништо не прават

Бившиот министер на ВМРО, Владо Мисајловски тврди – СДСМ многу зборува ништо не прави. Ваквата констатација, Мисајловски ја темели на анализа на ВМРО ДПМНЕ според која, откако СДСМ е власт...

Read more

Вандализам на паркинг во Штип. Гладачи на ТВ Стар алармираат за уништени автомобили

Одбележани 50 години ФК „Каменица Саса“

Вандализам на паркинг во Штип. Гладачи на ТВ Стар алармираат за уништени автомобили на паркингот кај детската градинка „Астибо“. Ова е местото каде по информации на наши гледачи, неколку вечери...

Read more

Догодина, за потребите на граѓаните Штип планира да троши 5,6 милиони евра

Одбележани 50 години ФК „Каменица Саса“

Догодина, за потребите на граѓаните, Штип планира да троши 5,6 милиони евра, односно нешто над 350-360 милиони денари. Ова е сумата која Општината има право да ја планира, согласно новиот...

Read more

Јавен час на Академијата Еуроарт. Доделени близу 200 дипломи

Одбележани 50 години ФК „Каменица Саса“

Членовите на здружението за едукација, уметност и култура Академија „Еуроарт“ од Штип по третпат организираше јавен час во основното училиште „Славејко Арсов“,  а младите уметници пред публиката се претставија со...

Read more

Реакција на граѓани. Дали Косовска и Радански Пат од ризични се претвараат во озогласени улици на криминалот?

Реакција на граѓани. Дали Косовска и Радански Пат од ризични  се претвараат во озогласени улици  на криминалот?

Многу кражби, насилство и голема  несигурност владее кај жителите  и минувачите на познатите  штипските улици  Косовска и Радански Пат.  Гледачи на ТВ Стар  повеќе пати во краток период  реагираа до...

Read more

За празниците подалеку од петардите. Полицијата ќе пишува казни и до 500 евра

За празниците подалеку од петардите. Полицијата ќе пишува казни и до 500 евра

За празниците подалеку од петардите. Полицијата ќе пишува казни и до 500 евра „СВР  -  Штип, ги известува граѓаните деканеовластената употреба на пиротехнички средства е казнива согласно Законот запрекршоци против...

Read more
Page 25 of 28 1 24 25 26 28